Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Snažíme se držet optimismus, jde to těžko, přiznal kladenský gólman Cikánek

Kladno se trápí. Devět porážek za sebou znamená, že tým Jaromíra Jágra je v extralize až dvanáctý, tři body před posledním Litvínovem. Přitom na ledě vedoucího Liberce třikrát vedl, ale hlavně kvůli čtyřem gólům inkasovaným v oslabení podlehl 4:5. Přestože už byl po zranění připraven první gólman Rytířů Denis Godla, chytal počtvrté za sebou Lukáš Cikánek.

Brankář Kladna Lukáš Cikánek
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Chyběl ještě jeden gól. Dali jsme čtyři, na to bychom měli vyhrávat. Udělali jsme zbytečné fauly. A oni to využili," prohlásil Cikánek, který nezabránil porážce 35 úspěšnými zákroky.

Jen jednou dostal gól při plném počtu hráčů na ledě. "Oni střílejí přes hráče, to je pro brankáře těžký. I my občas takový gól dáme - když to brankář nevidí a vyletí to zpoza beka, je hrozně těžké to chytat," podotkl Cikánek.

Kladno počtvrté za sebou nebodovalo. Po páteční prohře v Olomouci 0:4 si hráči v kabině všechno dlouho vyříkávali a podle Cikánka se výkon v Liberci zvedl. "Moc jsem nesledoval, jak se hraje vepředu, měl jsem co dělat sám se sebou. Ale dali jsme čtyři góly v Liberci, který je první. Myslím, že jsme se trochu semknuli, konečně jsme hráli týmově. Dáme do toho ještě všechno. Máme před sebou další zápasy, jinak to nepůjde," uvedl Cikánek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Kladno

Předtím, než v posledním utkání před reprezentační pauzou 2. února nahradil Godlu na ledě Vítkovic (0:3), nechytal od začátku od 1. prosince a porážky v Brně 1:4. "Naskočil jsem... Takhle jsem to měl i jiné sezony, nechci říct, že jsem na to zvyklý. Druhý brankář je od toho, aby byl připravený celou sezonu. Že se stalo tohle? Tak to je. Když jdu na led, chci odvést co nejlepší práci stejně jako další hráči," uvedl Cikánek, který dovedl jako jednička tým loni k postupu.

"Spíš jde o to, že jsem tam naskočil a nevyhráli jsme ani jeden zápas. Kdybychom vyhráli dneska, hrozně to pomůže. I mně. I když jsem starší hráč... Bez výhry je to blbé, člověk si nevěří, jak by potřeboval," přiznal, že celý tým prochází těžkým obdobím.

"Snažíme se držet optimismus, i když to jde těžko. Ale já jsem tohle už jednou zažil. Jde o to podpořit kluky, kteří si tím ještě neprošli. Hrát o sestup je hrozně těžký. My starší kluci se snažíme ty mladé dávat dohromady. Myslím, že to není ještě tak hrozný. Ale nálada není úplně optimální," podotkl Cikánek.

V pátek Kladno hostí Pardubice, před kterými měli Rytíři po 37. kole náskok už 15 bodů. Teď se Dynamo posunulo na předposlední místo a na Kladno se bodově dotáhlo. Poslední Litvínov ztrácí tři body, jenže má dva zápasy k dobru.

"Hrajeme s Pardubicemi, to musíme zvládnout, jinak to pak bude už hodně těžký," prohlásil Cikánek a věří, že tým nebude nic svazovat a naváže na výkon s Libercem. "Snad nejsme tak hloupí, abychom nehráli jako dneska. My jsme si k tomu sedli, řekli jsme si k tomu dost. Musíme tam nechat maximum a ještě něco víc v téhle situaci."

Zatím netušil, jestli bude v pátek chytat on, nebo už uzdravený Godla. "Uvidíme, vůbec jsme to ještě neřešili," dodal Cikánek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články