Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Slavia překvapila Hradec, Liberec srazil Spartu

Praha - První dva týmy vévodící hokejové extralize shodně klopýtly. Sparta prohrála v Liberci, který jí dokázal porazit prodruhé v ročníku. Za Bílé Tygry se jako první trefil šestnáctiletý talent Zacha. Hradec dostal před vlastními diváky od Slavie šest branek a přišel tak o sérii šesti domácích výher. Plzeň přejela Třinec díky úspěšnosti v přesilovkách. Pardubice nedaly šanci Kladnu a Litvínov si v podkrušnohorském derby vychutnal Chomutov. Venku zvítězily i Kralovy Vary, které porazily Zlín.

Utkání Liberec - Sparta
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Liberec - Sparta 5:2

Hokejisté Liberce si pod Ještědem s lídrem soutěže připsali druhé vítězství v sezoně. Bílí Tygři tak odčinili debakl z Litvínova a potvrdili, že se jim více daří proti týmům z horních pater tabulky. Sparta i přes svou nejvyšší porážku v tomto ročníku zůstává neohroženě s desetibodovým náskokem v čele. Utkání rozhodly okamžiky z první třetiny, kdy domácí dokázali během necelé půlminuty dvakrát skórovat. Dva góly a dvě přihrávky zaznamenal liberecký útočník Martin Bartek.

Report, sestřih a ohlasy

Pardubice - Kladno 5:1

Hokejisté Pardubic si ze třetího vzájemného utkání v sezoně odnesli všechny tři body. Domácí o výhře rozhodli během deseti minut druhé třetiny, kdy nasázeli Rytířům tři branky. Na jedné se asistencí podílela staronová posila Jan Kolář. Kladno dokázalo nepříznivý stav zkorigovat až v závěru při přesilovce a vyšlo bodově naprázdno v šestém z posledních sedmi utkání.

Report, sestřih a ohlasy

(//sport/hokej/extraliga/254648-pardubice-porazily-kladno-i-potreti-v-sezone/)

Hradec Králové - Slavia 1:6

Domácí prohráli nejvýraznějším rozdílem v sezoně a přišli o sérii šesti výher před svými diváky, Slavia vyhrála potřetí za sebou a sama naopak ukončila čekání na výhru venku po předchozích sedmi neúspěšných pokusech.

Report, sestřih a ohlasy

Petr Vampola (vpravo) z Liberce a Jan Švrček ze Sparty
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Plzeň - Třinec 4:0

Hokejisté Plzně si připsali již sedmou domácí výhru za sebou a upevnili si tak průběžnou třetí příčku. Naopak Oceláři potvrdili svoji mizernou formu, když v posledních šesti utkáních vstřelili pouhých šest branek a jen jednou zvítězili. Po bezbrankové první třetině Západočeši rozhodli utkání ve svůj prospěch třemi využitými přesilovkami. Dvěma góly a asistencí se v dresu Škody blýskl Václav Pletka, kterému s jednou brankou a třemi přihrávkami zdatně sekundoval Radek Duda. Čtvrtou nulu v ročníku oslavil gólman Matěj Machovský.

Report, sestřih a ohlasy

(//sport/hokej/extraliga/254644-plzen-diky-vyuzitym-trem-presilovkam-zdolala-trinec/)

Zlín - Karlovy Vary 2:4

Dva góly Energie vstřelil útočník Stanislav Balán a po jednom zaznamenali Petr Pohl a Michal Vachovec. Za Zlín se prosadili obránci Patrik Urbanec a Jiří Marušák. Karlovarští bodovali pošesté v řadě, z toho počtvrté vyhráli. Ze Zlína si odváží všechny body po téměř šesti letech. Domácí přišli o šňůru deseti domácích zápasů, v nichž bodovali. K jubilejnímu 900. zápasu v nejvyšší soutěži nastoupil zlínský útočník Ondřej Veselý.

Report, sestřih a ohlasy

(//sport/hokej/extraliga/254641-karlovy-vary-vezou-po-sesti-letech-tri-body-ze-zlina/)

Chomutov - Litvínov 0:4

Litvínov vedl po rychlých gólech Hübla a Trávníčka. Při druhé brance ale chybovali rozhodčí, kteří přehlédli faul hostů na brankáře Růžičku. Ten navíc dostal osobní trest za hození lapačkou na sudího. Jeho smůla pokračovala při třetím gólu, když si před ním vlastní obránce srazil do branky nahození Černého. Stejný forvard přidal i poslední branku utkání a zpečetil výhru 4:0. Chomutov si připsal sedmou porážku z posledních osmi zápasů, doma podruhé za sebou neskóroval.

Report, sestřih a ohlasy

Brno - Vítkovice 1:3

Rozhodla závěrečná třetina, v níž se podařilo hostům díky gólům obránce Slobody a útočníků Romana a Huny zápas otočit. Brňané propásli možnost probojovat se na třetí příčku tabulky. Vítkovicím se podařilo ukončit sérii nezdarů v Brně, kde v minulých osmi zápasech ani jednou nevyhrály. Vítkovický útočník Jiří Burger se stal osmým hokejistou, který odehrál 1000. extraligový zápas.

Report, sestřih a ohlasy

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články