Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Šlágrem extraligového dne bude souboj Třince s Plzní, Vítkovice očekávají budějovickou bojovnost

Hokejová extraliga pokračuje čtyřmi zápasy 19. kola a dvěma dohrávkami, přičemž hlavní pozornost bude přesunuta do Třince, kde se střetnou domácí Oceláři s vedoucí Plzní. Oba týmy ještě nepoznaly v základní hrací době nové sezony hořkost porážky, a i díky tomu ztrácejí Slezané na lídra tabulky jen pět bodů. Českobudějovický Motor se pokusí na jedenáctý pokus po návratu mezi elitu zvítězit, tentokrát na ledě Vítkovic. Sestřihy všech utkání sledujte v pořadu Buly na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 21:10.

Martin Růžička z Třince v duelu s brankářem Dominikem Frodlem z Plzně
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Pod Javorovým se strhne duel dvou neporažených

Třinec je k nezastavení a vyhrál všech osm utkání. Jeden z trenérů Marek Zadina doufá, že si tým pohodu podrží i v dalších zápasech. "Jsme rádi, že se nám daří, a samozřejmě v tom chceme pokračovat. Ale víme, že soupeř je nesmírně kvalitní, vede tabulku a také má sérii výher za sebou," konstatoval Zadina.

Plzeň ve všech 11 zápasech sezony bodovala a pod Javorovým bude usilovat o desátou výhru v řadě. "V Třinci na nás čeká velká prověrka. Stejně tak i na ně. Myslím si, že by to mohl být opravdu dobrý zápas, utkají se dva týmy, které jsou v tabulce nahoře. Vnímám to jako souboj o první místo. Stoprocentně," uvedl hlavní kouč Ladislav Čihák. "Třinci se daří, nám také, máme v zádech nějakou šňůru. Víme, že Oceláři mají velkou sílu jak v útoku, tak v obraně," doplnil útočník Petr Kodýtek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - České Budějovice

Kometa se pokusí napravit zaváhání z Pardubic

Karlovy Vary přivítají Brno v dobrém rozpoložení. Tým Energie za poslední tři zápasy neztratil ani bod a za předchozí dva duely inkasoval jediný gól. "Zaměřili jsme se na obranu, protože jsme dostávali fakt hodně gólů. Snažíme se hrát dozadu a takový hokej, jaký jsme hráli. To my potřebujeme. Když budeme každý dělat na sto procent, co máme, tak můžeme být úspěšní. Víme, že každý soupeř je silný, ale když budeme plnit vše, nějaké body můžeme udělat vždy," řekl brankář Filip Novotný.

V Karlových Varech bude chtít Kometa napravit zaváhání z Pardubic (1:2). Tam nastoupil tým poprvé s kompletním elitním útokem Mueller – Holík – Zaťovič, ale prosadil se pouze posledně jmenovaný. "Chce to čas, napřed jsme nebyli čtyři týdny na ledě, teď hrajeme ob den. Musí si to sednout," přál si útočník Martin Zaťovič před utkáním na západě Čech.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Karlovy Vary

Berani lepí sestavu, Boleslav chce zlepšit přesilovku

Zlín v Litvínově zradila produktivita, takže úkol pro duel s Mladou Boleslaví zní jasně. Jenže tým má problémy se složením útočných formací, mimo budou stále Fořt a Fryšara. "Je to problém, každá lajna potřebuje čas na sehrání. Nemáme moc na výběr," podotkl trenér Robert Svoboda, že kádr není nijak široký. Po dvou porážkách je tým odhodlán dospět k bodům.

Mladoboleslavští potřebují zastavit nepříjemnou minisérii tří zápasů, které prohráli vždy těsně o gól, v posledních dvou případech dokonce až v prodloužení. "Zápasy rozhodují přesilovky. To se nám vůbec nepovedlo. Musíme to zlepšit, jinak to bude kámen úrazu," prohlásil útočník Oscar Flynn po porážce 2:3 se Spartou.

Trličík varuje před Motorem

Vítkovičtí chtějí proti nováčkovi potvrdit cenné vítězství z Liberce. "Pozor na Budějovice, právě proto, že se jim v předešlých zápasech nedařilo získat vítězství, tak s každým dalším utkáním poroste jejich chuť a snaha to zlomit. Takové série se nelámou krásným hokejem, ale lámou se ubojovaným výkonem," upozornil kouč Mojmír Trličík.

Českobudějovičtí třikrát po sobě nebodovali a tíží je série už deseti porážek od startu ročníku. Poslední byla prohra 3:6 v Třinci. "Oceláři mají velkou kvalitu a my jsme v některých momentech vypadali trošku ustrašeně," konstatoval kouč Václav Prospal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Vítkovice

Program nabídne i dvě dohrávky

Dohrávka 3. kola svede dohromady Liberec a Litvínov. Bílí Tygři se pokusí odčinit nepovedené úterní vystoupení s Vítkovicemi (0:3). "Musíme se ještě víc tlačit do brány, být celkově důraznější a řešit situace jednodušeji," zdůraznil útočník Michal Bulíř.

Tým Vervy naopak čisté konto uhájil proti Zlínu (1:0). "Potřebovali jsme už nutně doma vyhrát a jsme rádi, že se to podařilo. Teď na to hlavně navázat, nenechat se uchlácholit a ty body sbírat pravidelně. Musíme hrát stejně jako poslední zápasy, jen chodit ještě víc do brány a věřit, že góly přijdou. I třeba v přesilovkách, kde ten prostor na zlepšení určitě je," připustil litvínovský útočník Viktor Hübl.

Dohrávka 7. kola nabídne konfrontaci dvou celků se zcela odlišnou formou. Olomouc po sérii šesti porážek, v nichž dosáhla na jediný bod, přivítá Spartu. Pražané jsou hned za vedoucí Plzní, bodovali osmkrát v řadě a jen jednou během tohoto období prohráli.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články