Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Šlágr v Mladé Boleslavi ovládli domácí. Bruslaři ztrácí na Třinec už jen bod

Vypadalo to na vzepětí Ocelářů, nakonec ale šlágr 38. kola extraligy pro sebe získali domácí Středočeši. Mladá Boleslav přetlačila Třinec 3:2 díky vítěznému gólu Jakuba Kotaly ze 49. minuty a na Slezany ztrácí ze třetího místa už jen jeden bod. Bruslaři navíc uťali sérii tří proher.

Utkání Mladá Boleslav – Třinec
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Bylo to vyrovnané utkání, ostatně jako vždycky s Třincem. Nám tam padly dva góly na konci druhé třetiny, ale Třinec byl pak důraznější a dokázal vyrovnat. Pak to ale Kuba Kotala nádherně trefil v přesilovce, v závěru jsme to už ubránili a pohlídali jsme si výhru," zhodnotil zápas Kousal.

Domácí začali náporem a už po patnácti vteřinách musel hasit první velkou šanci Zbořila brankář Štěpánek. Celá třetina probíhala za mírného tlaku domácích Bruslařů, kteří Oceláře v prvním dějství přestříleli 17:6, ale stav zůstával bezbrankový.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav – Třinec

Stejný obraz hry byl k vidění i ve druhé třetině. V její polovině se ocitl za zády domácích obránců Michal Kovařčík, ale beci mu ještě stihli zakončení znepříjemnit. Skóre se tak poprvé měnilo ve 36. minutě na druhé straně, to když Flynnovo nahození od modré šikovně tečoval mimo dosah třineckého brankáře Kousal.

Do přestávky se ještě děly věci. Nejprve byl blízko vyrovnání Třinec, ale puk poskakující po brankové čáře za ležícím Krošeljem nikdo z hostů do branky nedotlačil. Na druhé straně se pak podruhé prosadil Kousal. Gól ještě potvrzovalo video, neboť brankář Štěpánek při zákroku posunul branku.

Třinec se dočkal snížení při své první přesilovce, když Růžičkovu nabídku využil na brankovišti pohotový Marcinko. Vyrovnáno bylo o čtyři minuty později a bylo to opět v nestandardním počtu hráčů. Hosté se ale tentokrát trefili v oslabení, když Flynna obral na modré Marcinko, který vyslal Hrehorčáka. Ten si ještě stihl narazit o tyčku a následně srovnal.

"První dvě třetiny jsme hráli špatně. Vůbec jsme neplnili herní plán, se kterým jsme do zápasu šli. Jediná třetí třetina snese nějaké měřítko," řekl trenér Třince Marek Zadina.

Z vyrovnání se ale Oceláři neradovali dlouho, neboť v pokračující početní výhodě vrátil Boleslavi vedení Kotala. Těsný náskok poté domácí udrželi až do konce zápasu.

"Měli jsme v úvodu hodně šancí, ale nakonec to byl hodně vyrovnaný zápas. Škoda, že jsme ztratili vedení, ale pak bylo důležité, že jsme udrželi chladnou hlavu. Bylo ještě hodně času a hned v přesilovce jsme šli znovu do vedení," řekl brankář domácích Gašper Krošelj.

38. kolo hokejové extraligy:

BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 3:2 (0:0, 2:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 36. P. Kousal (Flynn, Ševc), 39. P. Kousal (O. Najman, Flynn), 49. Kotala (Jääskeläinen, Ševc) - 44. Marcinko (M. Růžička, Hrňa), 48. Hrehorčák (Marcinko). Rozhodčí: Hodek, Lacina - Lhotský, Votrubec. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Bez diváků.

Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Hrbas, Allen, Dlapa, Šidlík, Bernad, Moravec - D. Šťastný, A. Zbořil, Lunter - Kotala, Cienciala, Jääskeläinen - P. Kousal, O. Najman, Flynn - J. Stránský, Bičevskis, Strnad. Trenéři: Rulík a Patera.

Třinec: Štěpánek - M. Doudera, Gernát, Adámek, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský - M. Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Hrňa, M. Kovařčík, Leier - Dravecký, Marcinko, Hrehorčák - Kurovský, Rodewald, Kofroň - Ramík. Trenér: Varaďa.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články