Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Šimek: Kometa dala šťastné branky. Určitě ještě není rozhodnuto

Liberec - Ztrácet v sérii 0:2 na zápasy, tomu Liberec za poslední dvě sezony ještě nečelil. Obhájce mistrovského titulu nezačal finále proti Kometě ideálně a po dvou domácích porážkách se navíc další souboje přesouvají do Brna. Druhý zápas rozhodla střela Marka Kvapila v prodloužení, kterou nešťastně tečoval liberecký obránce Radim Šimek.

Radim Šimek z Liberce
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Kometa měla mnohem lepší vstup do zápasu. Naštěstí ale první třetina skončila 1:1, takže žádná tragédie z toho nebyla. Zápas rozhodlo asi štěstí, Brno ho mělo více v obou zápasech. Gól v prodloužení to jenom potvrdil. Marek Kvapil mě trefil do hokejky a přes ni to zapadlo do brány. Ani nevím, kudy to prošlo," mrzelo Šimka.

Brno šlo v základní hrací době třikrát do vedení, Liberečtí vždy dokázali najít odpověď a srovnat krok. I přes velký tlak ve třetí třetině však nedokázali přidat čtvrtou branku. "Pozitivum si můžeme vzít ze třetí třetiny. To je cesta, kterou musíme proti Kometě jít. Měli jsme tlak, byli jsme lepší a měli i více šancí. Škoda, že jsme naši převahu nedokázali vyjádřit gólově. Kdyby se nám podařilo nějakou šanci proměnit, tak si myslím, že bychom vyhráli už po 60 minutách," litoval nejužitečnější hráč loňského play-off.

Liberec ztratil i druhý zápas a v sérii prohrává 0:2. Podle Šimka ale nebude před pokračováním série zapotřebí výrazných změn. "Nemyslím si, že budeme extra něco měnit. Podle mého názoru jsme nijak výrazně nepropadli a obě utkání byla vyrovnaná. Ke Kometě se přiklonilo víc štěstí. Dali šťastné branky a vyhráli. Takhle se to ale může otočit v Brně zase k nám a vše může být jinak," přemítal účastník posledního světového šampionátu Šimek.

Finálová série se nyní přesune na Moravu, kde bude v úterý pokračovat třetím zápasem. Fanoušci Brna, kteří čekají na mistrovský titul už dlouhých 51 let, zajisté připraví hráčům bouřlivou atmosféru. "Bude to asi pořádné peklo a pro nás nic příjemného. Hrál jsem v Brně zápas v základní části, ale v play-off - a navíc ve finále - to bude asi ještě o pár levelů výš," přemítal Šimek.

"My bychom ale měli hrát uvolněně. Finále je svátek hokeje, hráli jsme ho loni a hrajeme ho i letos. Musíme si ten hokej užívat, protože ne každému se podaří postoupit až do finále," doplnil čtyřiadvacetiletý obránce, o jehož služby se zajímají kromě jiných kluby zámořské NHL.

Úřadující mistři neskládají přes nepříznivý vývoj zbraně. Šimek věří, že jeho tým dokáže v Brně uspět a odvézt si zpět pod Ještěd nějaké vítězství. "Ztratili jsme doma dva zápasy, určitě ale nejsme pod nějakou dekou. Musíme si k tomu něco říct a jet do Brna s čistou hlavou. Potřebujeme Kometu zase srazit k zemi, protože teď možná bude trochu létat v oblacích. Určitě ještě není rozhodnuto. Dokud nezazní klakson po čtvrtém vyhraném zápase, tak není konec. Uděláme všechno proto, abychom třetí zápas vyhráli," burcoval svůj tým Šimek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články