Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Sedm gólů a parádní vítězství na úvod. Extra body za to ale nejsou, ví Tomášek

Zápas plný krásných tref, sedm gólů a jasná výhra na úvod play-off. Sparta rozstřílela Liberec, ale v sérii vede "jen" 1:0. Pod vydařený vstup Pražanů do vyřazovací fáze se výrazně pěti body podepsal David Tomášek. Vysoké vítězství však podle něj nic neznamená, Sparta musí pondělní výkon zopakovat ještě třikrát.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 1. čtvrtfinále Sparta - Liberec

Sparta do play-off vstoupila po třináctidenní pauze od konce základní části, začátek zápasu si ale pohlídala. "Rozhodly zkušenosti z minulé sezony, kdy jsme začátek nechytli. Kádr je dost podobný, takže jsme to nechtěli připustit. Věděli jsme, že tam ta pauza je, a myslím si, že se nám to podařilo," pochvaloval si Tomášek.

Podle odchovance Sparty, který se do mateřského klubu vrátil v únoru z KHL, bylo důležité, že domácí byli v úvodu trpěliví. "Nejprve jsme nějaké šance neproměnili, ale pak se (s góly) roztrhl pytel. Žádné extra body za to ale nejsou, je to jeden bod a v úterý nás čeká další zápas," poukázal Tomášek na fakt, že série pokračuje a Sparta potřebuje k postupu vyhrát ještě třikrát.

Pro psychiku výrazná vzpruha

Vysoká výhra ale dodá Pražanům sebevědomí. "Dokázali jsme si, že jsme po pauze nezapomněli dávat góly. Na psychiku super, ale vyspíme se a další zápas jde zase od nuly. Rozhodně nikdo nečeká, že to takhle bude pokračovat dále," řekl reprezentační útočník, který si vedle tří asistencí připsal i dvě přesné trefy pod horní tyč.

"Někdy je to tak, že to perfektně trefíte, což je pro mě super. Střelu dost trénujeme. Dnes to vyšlo. Jsou ale dny, kdy člověk trefí tyčku nebo zákrok gólmana je lepší. Jsem ale rád, že tentokrát to vyšlo a budu se snažit pokračovat stejně dál," řekl.

Liberec zkoušel za rozhodnutého stavu několikrát rozhodit domácí důraznou hrou, zejména Jaroslav Vlach se tradičně nebránil šarvátkám, Pražané ale vše v klidu zvládli.

"Je to play-off a každý tým, když se mu nedaří, tak to zkouší trochu vyprovokovat. Hrát tvrději. My s tvrdostí nemáme problém, máme tam na to kluky a zároveň je pak potřeba hrát chytře. My se s nimi nebudeme mlátit. V tvrdosti se jim vyrovnáme a přehrajeme je," podotkl Tomášek.

Řadu výborných zákroků předvedl brankář Sparty Matěj Machovský, který si připsal 26 zákroků. "Je to strašně důležitý článek, nejdůležitější v play-off nebo jakémkoliv turnaji. Byl výborný a věřím, že v tom bude pokračovat. Z naší strany tam byly chybičky, které věřím, že napravíme a ještě mu více pomůžeme," prohlásil Tomášek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články