Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů CEV 2023/2024

Ščerbak opouští Hradec Králové a míří do Kanady. Ruskému hráči vypršelo vízum

Hradec Králové přišel o nejproduktivnějšího hráče. Ruskému útočníkovi Nikitovi Ščerbakovi vypršelo vízum a vzhledem k ruské válce na Ukrajině se rozhodl odcestovat do Kanady. V extralize už tak není jediný ruský zástupce.

Je nám líto, video expirovalo.
Ščerbak kvůli konci víz opouští Hradec

"Nebudu tady popisovat všechny svoje pocity, ale jsem ze současné situace velmi zklamán. Každopádně jsme s odchodem Nikity ztratili výborného hráče, a především skvělého kluka do kabiny," uvedl generální manažer Mountfieldu Aleš Kmoníček.

Šestadvacetiletý Ščerbak přišel do Hradce Králové v lednu ze Slovenska a vybojoval si stabilní místo v sestavě. V minulém ročníku odehrál včetně play-off 22 zápasů, ve kterých vstřelil pět branek a přidal devět asistencí.

Co nabídl start extraligy? Poslechněte si Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

Východočeši v létě řešili jeho další angažmá a na začátku července oznámili, že moskevský rodák získal dočasně potřebná povolení pro pobyt v Česku. Po vojenském útoku Ruska na Ukrajinu totiž české úřady omezily vydávání pobytových víz pro občany Ruska.

Útočník, jehož v roce 2014 draftoval Montreal v prvním kole, tak začal sezonu v Hradci Králové. V pěti zápasech vstřelil gól a přidal čtyři asistence. Momentálně je nejproduktivnějším hráčem týmu.

"Hrát před hradeckými fanoušky byla absolutní výsada. Organizace, trenérský tým, kluci a neuvěřitelní fanoušci udělali můj čas tady výjimečným. Tahle celá situace je opravdu nešťastná, ale budu se snažit, abych se v budoucnu vrátil," uvedl Ščerbak.

Ščerbak byl jediným ruským hokejistou na soupiskách extraligových týmů. Ze stejného důvodu jako on skončil po minulé sezoně ve Vítkovicích obránce Alexej Solovjov.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články