Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Rytíři se Spartou padli, ale ukázali, že herně dospěli. Byl by to zlatý bod, uvedl smutný Godla

Kladenští Rytíři v 23. kole extraligy proti Spartě i přes těsnou porážku 2:4 ukázali, že jsou na rozdíl od začátku sezony někde jinde. Chtělo by se říct, že extraligově dospěli. Z utkání s favoritem Středočeši sice body nevytěžili, ale dokázali, že umí zahrát proti jakémukoliv soupeři. V brance se navíc mohou opřít o klíčového muže sestavy. Také tentokrát dal Denis Godla týmu naději na úspěch v zápase.

Brankář Kladna Denis Godla v utkání proti Spartě
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

V duelu mezi vedoucí Spartou a devátým Kladnem nebyl rozdíl dvaceti bodů v tabulce znát. Alespoň co se týče průběžného výsledku. Začátek zápasu sice vyšel lépe hostům, kteří na Rytíře vlétli hned od úvodu, ale domácí Středočeši ukázali, v čem je jejich síla oproti matnému startu sezony.

Kladenští hráči se z tlaku Sparty nepoložili. Hosté sice vedli po trefě Dvořáčka už od třetí minuty 1:0 a prakticky první polovina úvodní třetiny se hrála před domácím brankářem Godlou. Jenže Kladno herně vyspělo, a když prohrává, nezmatkuje.

"Musíme si věřit na takové kluby, takové hráče. Kdybychom si nevěřili, tak nemusíme ani chodit na led. Každý gól, který dáme, je jen plus. Sparta je asi nejlepší tým, proti kterému jsem hrál," hodnotil Godla po druhém utkání proti Pražanům v ročníku.

Rytíři se naopak trpělivě drží své hry, zbytečně neriskují v honbě za srovnáním a čiší z nich sebedůvěra, že nepříznivý stav mohou zlomit. Proti Spartě se osvědčená taktika znovu vyplatila, i když alespoň na bod to tentokrát nestačilo.

Po Machačově trefě na 1:1 se vyrovnalo nejen skóre, ale i hra. Vyprodaný kladenský zimní stadion navíc přispěl ke skvělé atmosféře, která hráče obou klubů vybičovala ke svižnému a důraznému hokeji. Navíc přibyly i velké šance, kterých měla zejména Sparta dostatek.

Jenže Kladno má v brance slovenského fantoma. Právě on je hlavním důvodem, proč jsou Rytíři konkurenceschopní. Jak důležitý je pro tým, ukázal při velkých příležitostech sparťanů. Po jeho brankářském umění kroutili hlavou nejvíc Forman se Smejkalem. Hlavně prvně jmenovaný měl gól několikrát na hokejce.

"Někdy je to tak lepší, než když je tam ještě bek. Trochu jsem si o tu nahrávku řekl a dopadlo to tak, že to trefil do lapačky. To jsem byl rád a možná nás to nakoplo do zbytku zápasu," řekl Godla k obrovské šanci Formana v situaci dva na nikoho.

Z šancí v závěrečné třetině se přes dvě nastřelené tyčky Kladenských ujala nakonec až tvrdá rána sparťanského obránce Jurčiny od modré čáry, která zajistila hostům tři body. "Střelu jsem neviděl, snažil jsem se ji najít, ale clonil tam náš bek. Ale střely ani neblokujeme. Když je potřeba je zblokovat, tak to dopadne takhle," uvedl naštvaný Godla.

"Čtyři minuty do konce, to na tom bolí nejvíc. Bod by byl zlatý," dodal smutně k vítězné trefě Sparty před pojistkou do prázdné brány.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články