Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Rozhodčí Hejduk poškodil Mladou Boleslav v Třinci a má zastavenou činnost

Komise rozhodčích uznala, že sudí v sedmém utkání play-off extraligy mezi Třincem a Mladou Boleslaví (3:0) zásadně chybovali a zápas tím ovlivnili. Ve 47. minutě měli ve prospěch hostů nařídit za nerozhodného stavu 0:0 trestné střílení. Hlavní rozhodčí Oldřich Hejduk dostal za chybu pokutu a má zastavenou činnost.

Rozhodčí Oldřich Hejduk
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Bohužel, jednalo se o zásadní pochybení, které ovlivnilo průběh utkání," uvedl předseda komise Vladimír Šindler v tiskové zprávě.

Mladoboleslavský útočník Maris Bičevskis se při třinecké přesilovce pět na tři dostal do brejku, ale při zakončení jej zasáhl hokejkou do rukou Tomáš Marcinko. Rozhodčí ale zákrok slovenského útočníka jako faul nepotrestali. Oceláři o půl minuty později výhodu využili a Martin Růžička vstřelil vítězný gól.

"Komise zastavila hlavnímu Oldřichu Hejdukovi delegace k dalším zápasům a uložila mu finanční trest v maximální možné výši podle profesionální smlouvy rozhodčího," řekl Šindler.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 7. semifinále Třinec – Mladá Boleslav

Ve druhém sporném případě, na který si Středočeši po utkání stěžovali, označila komise rozhodčích verdikt Hejduka a Pavla Hodka za správný. Ve 13. minutě po takzvané trenérské výzvě Třince neuznali branku Bičevskise pro předchozí kontakt Jana Stránského s gólmanem Ondřejem Kacetlem na hranici brankoviště.

Podle Šindlera strčil mladoboleslavský útočník bezprostředně před dosažením gólu rukou do helmy brankáře, který proto nemohl plnohodnotně zakročit. "Rozhodující je, že ke kontaktu došlo v prostoru brankoviště, nikoli skutečnost, že útočící hráč se bruslemi nacházel mimo něj," vysvětlil Šindler s tím, že rozhodčí postupovali v souladu s výkladem pravidel a gól správně neuznali.

Kontroverzní situace sedmého utkání rozebíral Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

Patera: Všichni víme, že to nebylo fér

Hosté si po utkání, ve kterém Třinec dal ještě dva góly při závěrečné power-play a vyhrál 3:0, na výkon rozhodčích stěžovali. Trenér Pavel Patera byl za protesty po Růžičkově gólu, kdy upozorňoval na předchozí Marcinkův faul, vykázán ze střídačky.

"Vypadli jsme, musíme pogratulovat Třinci k postupu do finále, ale všichni víme, že to nebylo fér. Zápas rozhodl úplně někdo jiný. My jsme na kluky hrdí, odmakali celou sezonu a je škoda, že se to neodehraje fér v sedmém duelu. Tohle je hnus, tomu se člověk musí jen smát," uvedl olympijský vítěz a čtyřnásobný mistr světa.

Je nám líto, video expirovalo.
Hejduk dostal za chybu v Třinci pokutu a stopku
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články