Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Rekordman Gulaš: Ještě se mi nestalo, aby mě vyvolávali

Hokejoví fanoušci Plzně mají v letošní sezoně jednu jistotu. Milan Gulaš dá gól. Povedlo se mu to ve všech letošních deseti zápasech, a tak si připsal zajímavý extraligový rekord za nejdelší sérii zápasů, v nichž skóroval. Proti Pardubicím ho dosáhl stylově, poněvadž hattrickem režíroval výhru indiánů 5:3. Pro kapitána Plzně to byl gólově nejtučnější duel ročníku, letos totiž vstřelil 13 branek. Třiatřicetiletý útočník také poprvé na zápase zažil, že mu fanoušci připravili choreo a po konci vyvolávali jeho jméno.

Čerstvý rekordman Gulaš děkuje plzeňským příznivcům
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Já nevím, jak bych to popsal. Umím už ty otázky na statistiky potlačit. Hlavně novináři probírají tuhle sérii. Nechtěl jsem si to před zápasem připouštět. Říkal jsem si, že jestli se to podaří, tak budu rád. A povedlo se to. Je to ale i práce kluků. Dostal jsem tam krásné nahrávky," nechtěl se příliš zabývat rekordem Gulaš.

Gulaš překonal výkony Viktora Ujčíka v dresu Slavie z ročníku 1995/96 a Martina Růžičky z Třince z ročníku 2012/13, kteří skórovali v devíti duelech v řadě. V historii nejvyšší soutěže drží rekord s brankou ve 14 duelech za sebou Milan Nový z Kladna.

"Asi minulý zápas jsem to začal mít v podvědomí. Podařilo se mi to a jsem za to rád. Budu se snažit to prodloužit. Viděl jsem, jaká jména se tam pohybují trochu výš. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet," přiznal nejproduktivnější hráč minulých dvou ročníků extraligy, který má nyní na kontě už 24 bodů, že přece jen střelecké rekordy vnímá.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň – Pardubice

"Nechci se koukat na statistiky, chci vyhrát každý další zápas. Není to pro mě nejpodstatnější věc. Důležité je, abychom vyhrávali jako tým a proplouvali v klidu sezonou a dobře se připravili na play-off," doplnil český reprezentant, jenž si nedává moc šancí na překonání československého rekordu Milana Nového.

"To je pokračování Den nezávislosti III. Pan Nový je ohromná legenda, koho by to nelákalo. Sezona je na začátku, máme odehráno jen deset kol. Musíme být realisté. Přijde herní krize i únava. I tým si prochází během sezony různým obdobím. To vše se na tom může podepsat, já už to znám. Udržet tohle je nemožné," myslí si Gulaš, jehož v průběhu zápasu s Pardubicemi potěšili fanoušci choreografií a skandováním jeho jména.

"Samozřejmě to vnímáte, ale nechci se tím rozptylovat. Fanouškům za to patří velký dík. I to vyvolání po zápase bylo příjemné. Ještě se mi to nestalo," prohlásil spokojený Gulaš, který kromě tradiční produktivity za vyrovnaného stavu ve třetí třetině přidal i tři hity.

"Cítil jsem, že v tu chvíli je potřeba přiostřit. Dal jsem si do střídání cíl, že tam budu jezdit jako zběsilý a budu dohrávat soupeře. Chybí trochu víc fyzické hry. Ubírá to soupeřům sílu a nás to může nakopnout. Nikdo to nemá rád a možná nám to pomohlo," komentoval svoje důrazné střídání plzeňský vůdce, jehož tým zatím srážejí fatální zaváhání v defenzivě.

"Minulou sezonu jsme měli větší věkový průměr 28 let a teď máme 24 let. Máme to postavené na odchovancích. Pořád se učíme. Plno z obránců hraje stabilně první sezonu. Máme tam plno mladých hráčů. Všichni vidí chyby, nejsme stroje, ale je důležité se z toho poučit," završil Gulaš, jenž je zatím s postavením Indiánů v tabulce spokojený. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články