Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Přetahovanou rozhodly až nájezdy. Karlovy Vary vyzrály na Kometu

Utkání nahoru dolů skončilo až po nájezdech. Radovali se domácí hokejisté Karlových Varů, Kometu přehráli 5:4. Rozhodl Tomáš Rachůnek. Západočeši vyhráli nájezdy podruhé za sebou.

Utkání Karlovy Vary - Kometa Brno
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Karlovarští do utkání vstoupili ve velkém stylu. V čase 1:51 po nezištné přihrávce Koblasy otevřel skóre utkání Kohout. Hráči třetí karlovarské formace si ve 4. minutě vyměnili role a Koblasa střelou z úhlu navýšil vedení domácích.

Kometa se dostala do hry v 8. minutě, kdy dokonce v oslabení po Zaťovičově přihrávce snížil z brejku Mueller, který s přehledem prostřelil Novotného. Ve 12. minutě bylo vyrovnáno, po Svozilově střele pohotově dorážel Bondra.

Atraktivní a útočný hokej bohatý na branky pokračoval i ve druhé dvacetiminutovce. Ve 22. minutě po ideální přihrávce Rákose do předbrankového prostoru otočil vývoj zápasu Vincour. Navýšit vedení hostů mohl při první přesilovce Brna Zaťovič, ale Novotný byl připraven.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Kometa Brno

Poté, co hráči z lázeňského města o chvíli později přečkali další oslabení za příliš mnoho hráčů na ledě, dostala se ke slovu opět třetí formace domácích. Ve 29. minutě přihrál Koblasa zpoza branky Kohoutovi, který překonal Vejmelku potřetí.

Vzápětí byl vyloučen Holland a Energie se mohla dostat do vedení, Flek s Rachůnkem se ale neprosadili. Hráči elitního útoku si vše vynahradili ve 38. minutě. Vejmelka ve snaze vyhodit puk z obranného pásma jen nastřelil rozhodčího, puku se následně zmocnil Rachůnek a pohotovou střelou vrátil opět vedení domácím.

Ve 43. minutě po vyloučení na dvě minuty neudržel nervy na uzdě Koblasa, za nemístné protesty inkasoval dva desetiminutové tresty a zápas pro něj skončil. Hráči z jihomoravské metropole se stále více tlačili za vyrovnáním, což se jim povedlo v 50. minutě po efektní otočce Holíka. Následně mohli rozhodnout Kusko a Mueller, Novotného chytajícího jubilejní 200. zápas v extralize ale nepřekonali.

Utkání se tak prodlužovalo. I v nastavené pětiminutovce byla blíže ke vstřelení branky Kometa, ale po střele Schneidera jen zazvonila tyč. O vítězství Energie nakonec rozhodl v samostatných nájezdech Rachůnek a bezchybný výkon Habala, který na dovednostní soutěž vystřídal Novotného.

HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 5:4 po sam. náj. (2:2, 2:1, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Kohout (Koblasa, Černoch), 4. Koblasa (Kohout, L. Zábranský ml.), 29. Kohout (Koblasa, D. Mikyska), 38. T. Rachůnek (Flek), rozhodující nájezd T. Rachůnek - 9. Mueller (Zaťovič, Holland), 12. Bondra (Svozil), 22. Vincour (Rákos, Gulaši), 50. P. Holík (Mueller, Zámorský). Rozhodčí: Kika, Sýkora - Hynek, Votrubec. Vyloučení: 4:2, navíc Koblasa (K. Vary) 10 min. a do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 0:1. Bez diváků.

Karlovy Vary: F. Novotný (na nájezdy Habal) - Šenkeřík, Weinhold, Plutnar, D. Mikyska, Pulpán, L. Zábranský ml., Kowalczyk - Flek, T. Mikúš, T. Rachůnek - Osmík, Kulich, Hladonik - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Redlich. Trenér: Pešout.

Brno: Vejmelka - Zámorský, F. Král, Holland, Kučeřík, Svozil, Gulaši - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Klepiš, V. Němec, Schneider - Vincour, Rákos, Valský - Bondra, Střondala, Kusko - Plášek. Trenér: L. Zábranský st.

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Jsem rád, že jsme si energii z minulého utkání i z tréninku přenesli i do začátku dnešního zápasu. Měli jsme velmi dobrý pohyb, dostali jsme se poměrně rychle do vedení. Poté jsme měli několik příležitostí, abychom ještě odskočili o jednu branku. Poté bychom možná zápas zvládli lépe, ale uhrát dva body proti tak ofenzivně silnému týmu, jako je Kometa, je pro nás povzbuzení do další práce."

Jan Zachrla (Brno): "Měli jsme dnes špatný, katastrofický vstup do utkání. Rychle jsme prohrávali 0:2, ale ten stav mohl být i mnohem horší. Potom jsme však zlepšenou hrou získávali možnosti k zakončení a vytvářeli jsme si i další šance. Nakonec si myslím, že remíza byla spravedlivá."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články