Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z: ČSR - Kanada

Pospíšil se v Brně uvedl dvěma góly, Kometa po čtrnácti zápasech naplno bodovala

Brno přerušilo sérii čtyř proher v řadě, když zvítězilo nad Litvínovem 3:1. Ze tříbodového zisku se hráči Komety radovali po 14 duelech, od výhry nad Plzní 18. listopadu loňského roku. Dvěma góly se blýskla slovenská posila Kristián Pospíšil. Litvínov navzdory vedoucímu gólu ve 45. minutě prohrál počtvrté v řadě.

Kristián Pospíšil v utkání s Litvínovem
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Kometa začala velmi aktivně a už ve třetí minutě mohl otevřít skóre její nejlepší střelec Horký, jenže ze slibné pozice orazítkoval jen tyč.

Ofenzivu Brna táhl v úvodu první útok, do šance se dostali Flek a znovu Horký, ale Zajíček v brance odolával.

Litvínov měl v první třetině spoustu starostí s bráněním, ustál jedinou domácí přesilovku a další příležitosti Fleka a Zaťoviče.

Brnu chyběl ke gólovému prosazení větší důraz a tlak směrem do předbrankového prostoru. A někdy i kousek štěstí, jako v případě debutanta Pospíšila, který trefil tyč.

Severočeši dostali v polovině základní hrací doby možnost půlminutové dvojnásobné přesilovky, jejím výsledkem ale bylo jen nastřelené břevno po střele Sukeĺa.

V závěru druhé třetiny rozezvučel Raška potřetí tyč hostující branky a na druhé straně nevyzráli Stránský se Sukeľem na Čiliaka, jehož beton zmařil největší šanci zápasu.

Ve 45. minutě otevřel skóre litvínovský Zdráhal, domácí si vzali trenérskou výzvu kvůli možnému nedovolenému atakování brankáře, ale neuspěli.

Kometě stačila jedna jediná minuta na to, aby vývoj otočila. Nejprve v přesilovce propálil vše před sebou Kundrátek a o 60 vteřin po něm se v prvním zápase v brněnském dresu prosadil Pospíšil.

Slovenský reprezentant pak velmi cenné vítězství Brna potvrdil gólem do prázdné litvínovské branky. Brno tak porazilo Severočechy podruhé v sezoně.

Kometa Brno - HC Litvínov 3:1 (0:0, 0:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 49. Kundrátek (A. Zbořil, Holík), 50. K. Pospíšil (Strömberg), 59. K. Pospíšil (Kundrátek) - 45. P. Zdráhal (D. Zeman, Š. Stránský). Rozhodčí: Hejduk, Ondráček - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 4:4, navíc K. Pospíšil - Gut oba 5 min. Využití: 1:0. Diváci: 5098.

Brno: Čiliak - Kundrátek, Ščotka, Holland, Kučeřík, Gulaši, Hrbas, F. Němec - Horký, Holík, Flek - K. Pospíšil, A. Zbořil, Raška - Koblížek, Strömberg, Zaťovič - Kollár, Malý, Dufek. Trenér: P. Martinec.

Litvínov: Zajíček - D. Zeman, Zile, Strejček, Freibergs, Jaks, Demel, Wesley - P. Zdráhal, M. Sukeľ, Š. Stránský - Abdul, Estephan, Kudrna - Hlava, Gut, P. Straka - Šalda, Jurčík, Havelka. Trenér: Mlejnek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články