Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Plzeň zvládla přestřelku v Litvínově, dvakrát se trefil Dzierkals

Litvínov nezachytil začátek utkání proti Plzni a v 8. kole extraligy doma prohrál 2:5. Hosté těžili z rychlého startu, když se v prvních 18 minutách prosadili třikrát, z toho Lotyš Martins Dzierkals hned dvakrát. Litvínov sice snížil na 2:3, ale poté se už prosazovali jen Západočeši. Severočeši padli popáté za sebou.

Hráči Škody Plzeň
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

První větší možnost měl v šesté minutě hostující Schleiss, skóre ale změnil jako první až o chvilku později Dzierkals. Další šanci nevyužil Kodýtek, ve 13. minutě však strážce domácí branky Godla znovu kapituloval, když na sebe vzal koncovku přečíslení Kantner a byl úspěšný.

Pak se připomněli také domácí: Kudrnu sice ještě vychytal Furch, ale na Hrbasův pokus již nestačil. Už za minutu a půl měli "indiáni" dvoubrankový náskok zpět, když se podruhé v duelu prosadil po ráně z kruhu Dzierkals.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Litvínov – Plzeň

I Severočechům se však podařilo záhy zareagovat. Uběhlo dalších 54 sekund a Irving velmi rychle zužitkoval přesilovku pět na tři. Domácí gól povzbudil a ve druhé části se hnali za vyrovnáním, ale proti byl Furch, který uzamkl branku již do konce zápasu.

Třetí třetina navíc začala pro domácí šokem, když se už po 40 odehraných sekundách povedenou individuální akcí prosadil Schleiss a hosté znovu odskočili na dvoubrankový rozdíl.

Plzeňští pak nevyužili přesilovku, ale vadit jim to nijak nemuselo, neboť v 52. minutě pojistil jejich výhru Blomstrand. Dzierkals mohl ještě v oslabení završit hattrick, na Godlu však v tomto případě nevyzrál.

8. kolo hokejové extraligy:

HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň 2:5 (2:3, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 16. Hrbas (Jarůšek, Jícha), 19. Irving (P. Zdráhal, Estephan) - 9. Dzierkals (Kvasnička), 13. Kantner, 18. Dzierkals (M. Lang, Kvasnička), 41. Schleiss (Kantner), 52. Blomstrand (Dzierkals). Rozhodčí: Šír, Lacina - Gerát, Hynek. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 2626.

Litvínov: Godla - Irving, Hrbas, Stříteský, Balinskis, D. Zeman, Demel - F. Lukeš, V. Hübl, Pospíšil - P. Zdráhal, Estephan, Kudrna - Jarůšek, Jícha, P. Straka - Helt, Jurčík, Stehlík. Trenér: Országh.

Plzeň: Furch - Čerešňák, Kaňák, Jiříček, Graňák, J. Kindl, Kvasnička - Schleiss, Kodýtek, Kantner - M. Lang, Mertl, Dzierkals - Bulíř, G. Thorell, Blomstrand - Kuťák, F. Přikryl, Malát. Trenéři: Baďouček a Říha.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články