Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Pardubice vynulovaly Litvínov a slaví první výhru

Pardubice - Hokejisté Pardubic porazili v dohrávaném utkání druhého kola extraligy Litvínov 5:0 a připsali si první výhru v sezoně, díky které se posunuli na třetí místo tabulky. Naopak Verva prohrála i druhý extraligový zápas a je předposlední. Čistým kontem se na tříbodovém zisku Východočechů podílel brankář Martin Růžička. Trenéři Litvínova Jeřábek s Rosolem stejně jako v prvním kole nenapsali na soupisku žádného juniora, a v útoku tak museli točit jen jedenáct hráčů. Kvůli zranění totiž nehrál Martin Ručinský.

Utkání Pardubice - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Úvodní střídání zápasu sice patřila aktivnímu Litvínovu, ale do vedení se už ve 4. minutě dostaly Pardubice. Somík nejprve v dobré šanci trefil Francouze, na druhý pokus už ranou mezi betony uspěl. Ve zbytku první třetiny už domácí hokejisté přebrali režii dění a hrálo se zejména před litvínovskou brankou. Pardubice měly k dispozici více než minutovou přesilovku pět na tři, ale Sýkorovy rány od modré pochytal Francouz. Navrátilec z Davosu se v závěru první třetiny přece prosadil, když šťastnou střelou mezi betony zakončil rychlý únik.

Ve 23. minutě byl už náskok domácích třígólový. Ďalogovo nahození tečoval před Francouzem Jan Kolář. Krátce nato mohli hosté snížit, ale velký závar před svou brankou Růžička vyřešil. A tak udeřilo na druhé straně. Ve 28. minutě po další gólové teči Tomáše Zohorny nahradil Francouze v litvínovské brance Petr Franěk. Zkušený gólman následně úspěšně čelil úniku Tybora. Jeho protějšek Růžička musel v podobné situaci chytit střelu Gergáta.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice-Litvínov

Pátý gól málem přidal mladý útočník Pardubic Veselý, avšak jeho pokus nemohl být uznán kvůli hře vysokou holí. Litvínov sice ve druhé části soupeře přestřílel, ale kotouč za Růžičku neprotlačil ani v přesilovce. Ve třetí části měl Litvínov k dispozici hned čtyři početní výhody, ale nedokázal překonat jistého Růžičku. Pardubice v pohodě kráčely za výhrou a pátou pojistku přidal za Fraňkova záda Radek Číp, který se v extralize trefil vůbec poprvé.

HC Pardubice - HC Litvínov 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Somík (P. Sýkora, V. Kočí), 18. P. Sýkora (Somík), 23. Kolář (Ďaloga, Starý), 28. T. Zohorna (Benák), 50. Číp (Tybor, Čáp). Rozhodčí: Šindler, Homola - Flegl, Štofa. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 7 338.

Pardubice: M. Růžička - V. Kočí, Píša, Ďaloga, Benák, Vašíček, Gregorc, Čáp - P. Sýkora, Kousal, Somík (50. Špaček) - Cetkovský, T. Nosek, T. Zohorna - Kolář, Marha, Starý - J. Veselý, Číp, Tybor. Trenéři: Venera a M. Říha ml.

Litvínov: Francouz (28. Franěk) - Gula, Chaloupka, Pavlík, Kousalík, Stříteský, Zeman, od 21. navíc Pavelka - Majdan, Hübl, Lukeš - Gerhát, Piroš, Černý - Martynek, Hanzl, Trávníček - Jurčík, R. Pšurný. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Zdeněk Venera (Pardubice): "Chtěli jsme v prvním domácím utkání uspět, a to se nám podařilo. Výrazně nás podržel brankář Martin Růžička. Výsledek není vůbec důležitý, navíc si myslím, že moc neodpovídá průběhu utkání, i Litvínov si připravil řadu šancí. Výkon z naší strany byl lepší v první polovině utkání, zejména po čtvrtém gólu hráči trošku odpadli."

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Přijeli jsme do Pardubic perfektně bránit a následně vyrážet do rychlých protiútoků. Vše ale bylo obráceně, my jsme propadali v útočném pásmu a Pardubice vyrážely do brejků. Naši hru musíme změnit a vrátit se k poctivé práci. Soupeři jsme se sice dokázali vyrovnat i co se týče šancí, ale rozhodující fáze je od nás nedůrazná."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články