Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Olomouci v Třinci vystřílel výhru v poslední třetině Navrátil

Boj o třetí místo v hokejové extralize vyhrála Olomouc. Ta to na Třinec umí a porazila ho potřetí za sebou a tentokrát uspěla v dohrávce 12. kola i na ledě svého soupeře. Utkání rozhodl dvěma góly v poslední třetině Jakub Navrátil, který otočil skóre z 1:2 na 3:2 pro hosty. Vítězný gól dal v čase 58:52. Dvě asistence si připsal Karel Plášek, jenž nastoupil za Hanáky poprvé po návratu ze zámoří. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Třinec - Olomouc

"Těšil jsem se na kluky, na Honzu (trenéra Tomajka), na realizační tým. Bohužel nám zápas nevyšel. Dvě minuty před koncem bychom za nerozhodného stavu měli hrát tak, abychom gól nedostali," mrzelo Motáka. Dodal, že na současném překvapivém umístění Olomouce si za předchozí služby nepřipisuje žádné zásluhy. "Mají zkušené trenéry i mužstvo. Je velice dobře poskládané, silné. Není náhoda, že jsou třetí."

První gólovou šanci si vytvořila Olomouc, po přihrávce Bambuly zívala na Káňu odkrytá branka, ale z úhlu trefil jen tyč. Třinec kontroval únikem Hudáčka, jehož bekhendový blafák kryl Sedláček pravým betonem. Ve zbytku třetiny byli nebezpečnější domácí, ale zblízka neuspěl Růžička a ani střely Hudáčka i Čuksteho z mezikruží neskončily v brance.

Skóre otevřel ve 26. minutě Dujsík, který v přesilové hře zamířil přesně z levého kruhu k bližší tyči. Hosté se z vedení neradovali dlouho. Buček převzal mezi kruhy puk od Růžičky, zamíchal s ním a střelou k tyči vyrovnal.

Kacetl se poté zapotil po tečované střele Švrčka, ale puk ukryl u tyčky do lapačky a při úniku dva na jednoho mu pomohlo břevno po ráně Bambuly. Třinec zahrozil nebezpečným průnikem Jeřábka a z přebrankového prostoru se neprosadil ani Marcinko.

Domácí poslal ve 47. minutě do vedení Voženílek, který sice z úniku nepřekonal Sedláčka, ale dostal se k dorážce a z otočky poslal puk z úhlu do prázdné branky. Také Olomouc brzy vyrovnala, z mezikruží se trefil Navrátil nad lapačku Kacetla.

Vrátit mohl domácím vedení v oslabení Hrehorčák, který se ocitl sám před Sedláčkem, ale hostující gólman mu šanci zneškodnil. Domácí poté opařil v závěru Navrátil, který se v přečíslení dva na jednoho dostal k dorážce a doklepl puk do prázdné branky.

"Zápas byl vyrovnaný, nechali jsme si ho zbytečně utéct. Bod by byl asi spravedlivý na obě strany, ale udělali jsme nějaké chyby, které soupeř potrestal," řekl třinecký obránce Jakub Jeřábek. Oceláři nebodovali teprve podruhé z posledních 16 zápasů. "Olomouc je strašně nepříjemný soupeř. Ne nadarmo jsou tam, kde jsou. Hrajou výborný nepříjemný hokej už léta a věděli jsme, že to tak bude. Ničím nás nepřekvapili."

HC Oceláři Třinec - HC Olomouc 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 28. Buček (M. Růžička), 47. D. Voženílek (M. Doudera, M. Růžička) - 26. Dujsík (Ondrušek, J. Káňa), 52. Navrátil (Plášek, Kunc), 59. Navrátil (Plášek). Rozhodčí: Hribik, Úlehla - Kis, Lučan. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 3512.

Třinec: Kacetl - Marinčin, M. Doudera, J. Jeřábek, Čukste, Adámek, Jaroměřský - M. Růžička, Marcinko, D. Voženílek - Daňo, L. Hudáček, Hrňa - Hrehorčák, M. Roman, Chmielewski - Kurovský, Dravecký, Buček. Trenér: Moták.

Olomouc: Sedláček - Mareš, Ondrušek, Škůrek, Rašner, Švrček, Dujsík, Řezníček - Bambula, J. Knotek, J. Káňa - Olesz, Nahodil, Kusko - Navrátil, Kunc, Plášek - Rutar, Anděl, Menšík. Trenér: Tomajko.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články