Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Od prvního střídání jsme měli nastoupit tak, jak jsme končili zápas, smutnil Zohorna

Z první porážky v play-off po třinácti zápasech si nic nedělal. Hynek Zohorna moc dobře ví, že Kometa má nahráno a o postup do finále může proti Plzni zabojovat zase příště. Brňané po prohře 1:2 ve čtvrtém duelu vedou 3:1 na zápasy a na západě Čech se v sobotu pokusí o reparát.

Hynek Zohorna
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

"Nic se neděje, máme další zápas před sebou. Vedeme v sérii 3:1, chybí nám stále ještě jednou vyhrát. Musíme prohru hodit hned za hlavu. Je to play-off. Série jsou vyrovnané," řekl Zohorna, který v dosavadních osmi utkáních play-off proti Vítkovicím a Plzni vstřelil šest branek a přidal čtyři asistence.

Osm minut před koncem přiživil gólem v přesilovce naději na zvrat. "Erat mě krásně našel. Bránící soupeř se odtáhl na jednoho hráče a přede mnou se objevila ulička. Nezbývalo mně nic jiného než vystřelit. Dá se říci, že to byl podobný gól, jaký jsem dal i v Plzni," konstatoval Zohorna.

Výhrady ale měl k začátku zápasu. "První třetinu jsme netlačili tak, jak jsme měli. Na naší straně bylo málo střel. Pokud byla, tak před brankou nikdo neclonil. Od prvního střídání jsme měli nastoupit tak, jak jsme končili zápas," uvedl brněnský útočník.

Pozitivum Zohorna viděl v lepším bránění středního pásma. "V minulém utkání nám tudy soupeř projížděl. Nyní to bylo o něco lepší. Ale v útočném pásmu jsme nic nevymysleli. Chtěli jsme být agresivnější," doplnil Zohorna.

Dva rychlé góly ve druhé třetině ho psychicky nepoznamenaly. Při obou brankách Plzně byl na ledě právě on se spoluhráči z třetí útočné řady Martinem Nečasem a Alexandrem Malletem. "Soupeři se naskytly dvě šance a ty proměnil. Měli jsme při inkasovaných gólech vzadu dost bránících hráčů. Ale moc si nepomohli. Dostali jsme za dvě střídání dva góly. To musíme do příštích zápasů zlepšit," uznal Zohorna, který v Kometě hraje už sedmou sezonu a patří ke služebně nejstarším hráčům.

Po nevydařené druhé třetině v brněnské šatně žádná bouřka nebyla. "Řekli jsme si, že se nic neděje. Prohrávali jsme o dva góly ve více zápasech a výsledek se nám podařilo otočit. Ve třetí třetině byl náš výkon lepší, hráli jsme agresivněji a rychleji. Soupeře jsme dostali pod tlak. Bohužel se nám nepodařilo už s výsledkem nic udělat," posteskl si brněnský útočník.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články