Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nezastavitelný Červenka řídil výhru Chomutova v přestřelce s Mladou Boleslaví

Chomutov - Gól a tři asistence si připsal nejproduktivnější hráč extraligy Roman Červenka v utkání Chomutova s Mladou Boleslaví. Severočeši si po úchvatné a dramatické přestřelce zajistili vítězství 7:6, potvrdili skvělou domácí formu a posunuli se na šesté místo. Naopak Mladá Boleslav prohrála třetí utkání z posledních čtyř.

Domácí dostali již po osmi sekundách hry výhodu přesilové hry, otevřít skóre se jim ale nepodařilo. Do vedení se tak dostali hosté. Bárta získal v útočném pásmu puk, jeho bekhendovou střelu Kopřiva jen vyrazil a dojíždějící Hruška jej přesně dorazil.

Chomutov vyrovnal v 9. minutě při signalizovaném vyloučení boleslavského hráče. Střílenou přihrávku Červenky usměrnil Tomica. O tři minuty později šli domácí po podobné akci do vedení. Růžička z levého kruhu našel před brankou Hřebejka, který nastavil hůl a puk proplachtil za Rittichova záda. Další branku domácích mohl přidat Rutta, ale Ritticha překonat nedokázal. Místo 3:1 to tak bylo 2:2. V 19. minutě totiž překonal Kopřivu bezprostředně po buly obránce Ovčačík.

Stejná situace jako v úvodu zápasu se opakovala i na začátku prostřední části hry, kdy byl již po čtyřech sekundách vyloučen boleslavský Urban. Tentokrát ale domácí o výhodu připravil po 68 sekundách faulující Pospíšil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Mladá Boleslav

Do vedení se následně dostali Středočeši. Při signalizovaném vyloučení se k puku dostal Ovčačík a tvrdou střelou překonal Kopřivu. Hosté mohli své vedení zvýšil při Chloubově čtyřminutovém vyloučení, domácí sevřeli v obranném pásmu, ale ke gólu jejich převaha nevedla.

Přesilovou hru naopak využil Chomutov a opět srovnal stav utkání. Ránu Červenky od modré čáry vyrazil Rittich jen před sebe a Vondrka pohotově dorážel. Vedení zpět na chomutovskou stranu poté vrátil Růžička.

Branky padaly jako na běžícím pásu i v třetí třetině, za necelých pět minut diváci viděli čtyři. Nejdříve sekundu před vypršením trestu Červenky prostřelil Kopřivu Pacovský. O 71 sekund později se opět radovali Piráti. Růžička od mantinelu našel před brankou Vondrku, který si připsal druhý gól večera. A ze strany domácích to nebylo vše - na 6:4 upravil Červenka.

Hosté však nesložili zbraně a rychle snížili. Již o 41 sekund později prostřelil Kopřivu Pacovský. Pro chomutovského brankáře tím zápas skončil a napodobil tak Ritticha, jehož trenéři hostů vystřídali krátce předtím. Přestřelka pokračovala i nadále. V oslabení ujel domácí obraně Lenc, překonal Strmeně a vyrovnal. Poslední slovo měl ale v 52. minutě Vondrka, který rozhodl o výhře domácích. 

Branky a nahrávky: 9. Tomica (Červenka, Harant), 12. Hřebejk (V. Růžička ml.), 35. Vondrka (Červenka), 38. V. Růžička ml. (Harant, Dlapa), 42. Vondrka (V. Růžička ml.), 45. Červenka (Tomica), 52. Vondrka (Jánošík, Červenka) - 4. R. Hruška (Bárta), 18. Ovčačík (R. Hruška), 26. Ovčačík (Urban), 41. Pacovský (Voráček, Urban), 45. Pacovský (Klepiš), 49. Lenc (Stříteský, Voráček). Rozhodčí: Hribik, Souček - Frodl, Komárek. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 4819.

Chomutov: M. Kopřiva (45. Strmeň) - Rutta, Skinner, Harant, Jánošík, Šidlík, Pereťagin, Dlapa - Pospíšil, Červenka, Tomica - Hřebejk, V. Růžička ml., Vondrka - Chlouba, D. Květoň, Sklenář - R. Veselý, Račuk, Dušek. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.
Mladá Boleslav: Rittich (45. M. Růžička) - Stříteský, Voráček, Trončinský, Holub, Ovčačík, Kučný - Hyka, Urban, Pacovský - M. Látal, Klepiš, Lenc - Jarůšek, Musil, L. Pabiška - Bárta, R. Hruška, Klimenta. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek. 

Břetislav Kopřiva (Chomutov): "Za důležité považuji, že jsme se dvakrát, když byl soupeř ve vedení, vrátili do zápasu. Vždy jsme srovnali výsledek, což není v tak vyrovnaných zápasech jednoduché. Dnes ale padalo hodně branek. Po dlouhé době nám dnes vyšly i přesilové hry, dali jsme v nich několik gólů. Boleslav ukázala kvalitu, útočně hrála velmi dobře, vždy se dokázala dotáhnout. Jsme rádi, že jsme získali tři body."
Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Vyšel nám vstup do zápasu. I když se domácí dostali do vedení 2:1, byl úvod vyrovnaný. Ve druhé třetině byla klíčová čtyřminutová přesilovka, ve které jsme si vytvořili tlak, ale neodskočili o dva góly. Naopak soupeř nám poté odskočil 6:4, ale klukům musím poděkovat, protože jsme se vzepjali a vyrovnali. Bohužel jsme pak inkasovali laciný gól. Byl to takový zvláštní den. Myslím, že pro gólmany na obou stranách. Jsou porážky, za které můžete mužstvu i poděkovat. Nepředvedli jsme špatný výkon, body ale zůstaly v Chomutově." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články