Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Nemám z toho žádnou radost, hodnotil jubilejní asistenci po prohraném utkání Hübl

Litvínovský útočník Viktor Hübl dosáhl na další jubilejní metu. V duelu 59. kola s Olomoucí si připsal 500. asistenci kariéry a s 902 body se posunul na druhé místo historického pořadí produktivity před Richarda Krále. Na Petra Lešku už mu chybí jen sedm bodů. Radost z pokoření další mety však po prohraném utkání neměl. 

"Můžeme si za to sami. Mohli jsme si to pojistit, ale bohužel jsme nebodovali a holt se rozhodne s Karlovými Vary," prohlásil Hübl k duelu, který se bude hrát v Chomutově. Karlovarská KV Arena totiž byla vyhrazena ukrajinským uprchlíkům a Energie musí hrát jinde. Sama ještě místo konání oficiálně nepotvrdila.

Jako výhodu, že soupeř přišel pro klíčový duel o domácí prostředí, to Hübl nevidí. "Já bych na to vůbec nekoukal, je to poslední zápas o play-off. Každý tam musí nechat všechno a já doufám, že postoupíme my," uvedl zkušený centr, který sehrál už spoustu důležitých zápasů.

"Já myslím, že každý má tyhle zápasy rád, hlavně když se pak vyhrajou. Ale samozřejmě bychom byli radši, kdybychom měli postup jasný už dneska. Ale do té situace jsme se dostali sami, tak se z ní zase musíme v úterý sami dostat," doplnil Hübl, který v roce 2015 získal s Litvínovem titul.

I počtvrté bez bodů

S Olomoucí jeho tým ani na čtvrtý pokus v sezoně nebodoval. "Kdybychom věděli, čím to je, tak si to řekneme před zápasem a aspoň jednou jsme je porazili. V něčem jsou prostě lepší. Jestli je to důraz a lepší koncovka nebo jestli to chtěli o něco víc než my? Těžko říct. Olomouc hraje tak nějak podobně od doby, co jsou v extralize. Mají urputný a bojovný tým a dneska to jen potvrdili. Šli si za tím a o gól nás přetlačili. Rozhodla asi jejich lepší produktivita. Měli jsme nějaké šance, bylo to celkem vyrovnané, ale oni v té koncovce byli lepší," uvedl.

Litvínov po pětizápasové vítězné sérii, díky které se dostal z ohrožení pádu do baráže na pozice pro play-off, podlehl už v pátek 0:3 na ledě Hradce Králové. Mountfield si tím zajistil triumf v základní části a zisk Prezidentského poháru. Hübla mrzelo, že nevyšel ani další pokus o pojistku předkola s Hanáky. "Pár zápasů předtím jsme vyhráli a vypadalo to, že jsme se dali do kupy. Minule Hradec byl tedy jasně lepší. O to víc to ale štve, že jsme na tu sérii dnes nenavázali," dodal Hübl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články