Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Motor si na nás bude věřit, třikrát nás porazili, říká kouč Sparty Jandač

Hokejisty Sparty nyní v play-off čeká největší překvapení sezony. To tvrdí kouč Pražanů Josef Jandač, který už ladí celek na soupeře v semifinále extraligy. A ví, že jeho hráče nečeká nic lehkého, vždyť s Budějovicemi v základní části soutěže prohráli tři ze čtyř vzájemných zápasů.

"Motor je pro mě asi největší překvapení v soutěži. Ne proto, že se dostali do semifinále, ale způsobem, jakým hrají," řekl Jandač poté, co Sparta krátce před pondělní půlnocí ve třetím prodloužení udolala Liberec a stejně jako před rokem postoupila do semifinále.

V základní části se oba týmy utkaly čtyřikrát a České Budějovice vyhrály 5:2, 2:0, 5:1, až poslední zápas na konci února získala Sparta 2:0. "Třikrát jsme celkem jednoznačně prohráli. Poslední utkání jsme vyhráli, ale soupeř nebyl horší. Hrají dobře a tím, že nás porazili, tak si na nás asi věří. Do série jdou navíc v euforii – my jsme favorit a oni jdou proti nám jako hrdinové jihočeského kraje," podotkl Jandač.

České Budějovice postoupily mezi čtyři nejlepší týmy v extralize poté, co vyřadily Pardubice, poprvé od roku 2008. V letech 2013 až 2020 ale působily v první lize. Mezi elitu se vrátily až v minulé sezoně, v níž byly jednoznačně nejhorším týmem.

Zápas Sparta - České Budějovice bude mít ještě další náboj pro řadu hráčů, kteří působili v obou klubech. Mezi klíčové hráče Motoru patří útočník Lukáš Pech, který před sezonou ze Sparty odešel po devíti letech na jih Čech.

Devět let byl ve Spartě i obránce Jan Piskáček, krátce dres Pražanů oblékal i Michal Vondrka.

Na straně Sparty se poté jedná zejména o Romana Horáka, Zdeňka Doležala, Miroslava Formana nebo Martina Janduse, který se ale v play-off ještě do sestavy nedostal.

Jihočeskou minulost má ale i kouč Jandač, který České Budějovice čtyři sezony trénoval. Nejprve je dovedl z první ligy do extraligy, poté třikrát do semifinále play-off. "Skončil jsem tam v roce 2008, už je to strašně daleko. Jsem už starý," pousmál se třiapadesátiletý kouč po dotazu, zda bude semifinále mimořádné i pro něj.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články