Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Mladá Boleslav se nebude chtít vzdát, uvědomuje si liberecký Šmíd po pohodlné úvodní výhře

Oba favorité posledních dvou čtvrtfinálových sérií zvládli vstup do play-off na výbornou. Jak Třinec v duelu proti Vítkovicím, tak také Liberec proti Mladé Boleslavi využil výhodu domácího prostředí a shodně se tak ujaly vedení 1:0 na zápasy. Přímý přenos 2. utkání Liberec – Mladá Boleslav sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 18:40.

Libor Hudáček z Liberce (v bílém) v souboji s Jakubem Klepišem z Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Bílí Tygři vyhráli 5:1, hosté se prosadili až v závěru zápasu. Úvodní dvacetiminutovka se skóre 3:0 určila ráz celého souboje. "My jsme si před zápasem řekli, že speciálně první třetina musí být extrémně jednoduchá, hrát to k nim do pásma a napadat je, protože oni mají za sebou těžkou sérii se Zlínem, která je určitě stála nějaké síly. Řekli jsme si, že musíme hrát u nich v pásmu," prozradil Šmíd.

Severočechům pomohla i blesková početní výhoda hned po sedmi sekundách. "Pro ně to bylo docela nešťastné, ale jasně, že přesilovky vám hned pomůžou a nakopnou vás. Měli jsme v nich dobré střely, ohrozili jsme branku, měli jsme se od čeho odrazit," připomněl Šmíd.

Mezi šestou a 16. minutou už přišly i góly. "Nebyly úplně na krásu, ale vyvrcholily z tlaku do brány, na kterou jsme se snažili všechno hrát a hrnout to tam. Góly nás na začátku trochu uklidnily, pak už to bylo psychicky jednodušší. Nebyl tam už ten tlak, který by jinak přišel, kdyby to bylo první dvě třetiny 0:0," uvedl Šmíd.

Kompletnímu čtvrtfinále se věnoval Hokej fokus podcast:

Většina gólů v sezoně byla ze strany Bílých Tygrů patrně pohlednějších, jenže o tom play-off není. A Liberec si je podle Šmída zasloužil za práci, kterou odváděl. "Bez našeho přičinění by nepadly. Náš plán byl co největší tlak do brány, všechno jsme tam házeli a kluci do ní šli. Bylo tam hodně rušno a buď to tam propadlo, nebo si to tam brankář srazil. Ale kdyby do toho kluci nešli, tak by to tam nespadlo," prohlásil Šmíd.

Zlomový gól pro celý zápas vybrat nedokázal. "Nedá se to takhle říci. Šli jsme si za tím střídání za střídáním, získávali jsme energii ze střídání předchozí lajny. Ať tam Filip (kouč Pešán) poslal první nebo druhou lajnu, každá si odpracovala svoje. Makali jsme, hráli jsme poctivě a pokorně. Ale byl to pouze zápas číslo 1 a hned je další. Máme se ale určitě od čeho odrazit," pochvaloval si Šmíd.

Se svými zkušenostmi dobře ví, že může být v druhém pokračování série všechno jinak. "Podívejte se na další série, zápasy jsou hodně vyrovnané. Co se stalo, už je za námi. Boleslav se nebude chtít vzdát, ale my do toho zase půjdeme. Je to o nás, stejně jako celou sezonu. Proto jsme se dostali tam, kam jsme se dostali. Doufám, že to takhle bude pokračovat," řekl Šmíd.

Ačkoliv jde pro oba týmy o derby, úvodní zápas nebyl nikterak vyhrocený. "Může to samozřejmě ještě přijít, ale opakovali jsme si, že kecat s nimi nebudeme, to nemá význam. Musíme to ukázat na ledě a porazit je hokejově," zdůraznil Šmíd.

Třinec byl v druhé sérii v ocelářském derby proti Vítkovicím po celé utkání výrazně lepší a hlavně díky dvěma trefám Martina Růžičky z přesilových her si připsal úvodní výhru 3:2. Slezané tak budou vyhlížet druhý bod před přesunem do Ostravy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články