Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Mladá Boleslav připravila Hradci čtvrtou porážku v řadě. Rozhodla až v nájezdech

Mladá Boleslav se oklepala ze šestigólového přídělu na Spartě a doma přehrála Hradec Králové. Ve 48. kole extraligy zvítězila 3:2 po nájezdech, k čemuž dopomohl gólem a asistencí David Šťastný a vítězným nájezdem Žiga Jeglič. Mountfield prohrál už počtvrté v řadě a dál zůstává devátý.

Radost hráčů Mladé Boleslavi po brance Šťastného
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"V první třetině byl Hradec lepší, měl víc šancí a od většího počtu gólů nás ochránil gólman. Od druhé třetiny se začala hra srovnávat a ve té třetí jsme až na tu jednu situaci hráli dobře. Bohužel jsme si nedokázali závěr pohlídat, soupeř byl důrazný na brankovišti a vyrovnal. Z celkového pohledu zápasu byla asi remíza spravedlivá," zhodnotil zápas trenér domácích Pavel Patera.

Skóre zápasu se v úvodní desetiminutovce měnilo hned dvakrát. V obou případech se o to postarali kapitáni. Už ve druhé minutě se prosadil hostující Smoleňák, o čtyři minuty později vyrovnal obránce Ševc. Vedení mohl v polovině třetiny vrátit hostům Radovan Pavlík, jeho samostatný únik pokryl brankář Krošelj.

Stejnou šanci měl na druhé straně v prostřední periodě domácí Kousal, ale také Mazanec dokázal udržet puk na betonu ještě před brankovou čárou. Stav zápasu se tak měnil až v samotném závěru třetiny, když přes clonu dvou hráčů neměl Mazanec šanci vidět puk po střele Šťastného.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Hradec Králové

Domácí ve třetí třetině spíše kontrolovali jednogólový náskok, šancí nebylo k vidění mnoho ani na jedné straně. Brankář Krošelj měl více práce snad jenom při hradecké přesilovce při vyloučení Hrbase. Definitivní pojistku mohli dát Boleslavi při úniku dvou proti jednomu obránci Klepiš se Zbořilem, ale poslední bek Hradce jim šanci dokázal zmařit.

A tak přišel trest. V 58. minutě sice předvedl domácí brankář dva parádní zákroky, na třetí dorážku už ale byl krátký. Mladoboleslavští se ještě snažili branku odvrátit trenérskou výzvou, ale ani ta žádné porušení pravidel neodhalila. Gól Cingela platil. Prodloužení mohl odvrátit hned vzápětí Lunter, ale jeho dělovku vytěsnil vyrážečkou Mazanec.

V úvodu nastavené pětiminutovky byli aktivnější hosté, Krošelj si musel připsat tři dobré zákroky. Na druhé straně se pak vyřítil osamocený Zohorna, ale ani jeho blafák úspěch neslavil. V závěru předvedl nádhernou samostatnou akci Klepiš, ale v zakončení mu sjel puk z hole a muselo se do nájezdů. V základních pěti sériích se trefili domácí Bernad a hostující Cingel. O druhém bodu pak rozhodl v sedmé sérii Jeglič.

"Už nutně potřebujeme body. Musíme se v tabulce udržet tam, kde jsme, nebo postoupit trochu výš. Naháníme teď každý bod, takže prohrát pátý zápas by nebylo ideální. Musíme jít do dalšího utkání s tím, že nic jiného než výhra neexistuje," uvedl brankář Hradce Králové Marek Mazanec na klubovém webu.

"Odehráli jsme dobré utkání. Měli jsme výbornou první třetinu, ve druhé to bylo už horší. Od třetí jsme zase přidali a nakonec se nám v závěru podařilo srovnat. Bohužel jsme dali jenom jeden nájezd, to se nedá vyhrát," řekl kouč Hradce Králové Vladimír Růžička. 

BK Mladá Boleslav - Hradec Králové 3:2 po sam. náj. (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Ševc (Jeglič, Šťastný), 39. Šťastný (Dlapa), rozhodující nájezd Jeglič - 2. Smoleňák (F. Pavlík, R. Pavlík), 58. Cingel (M. Chalupa, Smoleňák). Rozhodčí: R. Svoboda, Pražák - Frodl, Kajínek. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 3822.

Sestavy:

Mladá Boleslav: Krošelj - Hrbas, Ševc, Dlapa, Pláněk, Bernad, Fillman - Klepiš, A. Zbořil, Skalický - Šťastný, Jeglič, R. Zohorna - Kašpar, Bičevskis, Lunter - J. Stránský, Najman, P. Kousal. Trenéři: Rulík a Patera.

Hradec Králové: Mazanec - Nedomlel, Eklund, Šidlík, F. Pavlík, Šalda, Cibulskis - Jergl, Klíma, Perret - Dragoun, Lev, M. Chalupa - Smoleňák, Cingel, R. Pavlík - Žejdl, Koukal, Miškář. Trenéři: V. Růžička a T. Martinec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články