Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Minulý rok to bylo už za hranou, vzpomíná na duely se Spartou Vrána. Čeká těžkou bitvu

V poslední sezoně se potkali až ve finále, nyní na sebe narazí už ve čtvrtfinále. Hokejisté Třince však věří, že série se Spartou dopadne i tentokrát stejně a oni budou slavit. Kapitán Petr Vrána ale upozorňuje, že nepůjde o jednoduchý úkol, jelikož síla Pražanů je výrazná. Zároveň doufá, že se atmosféra na tribuně nezvrhne jako minulý rok.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 3. předkola Litvínov – Třinec

"Sparta po výměně trenéra začala hrát výborně a mám dojem, že neprohráli moc zápasů. Chytili fazonu," uznal třinecký kapitán Petr Vrána.

"Nebude to nic jednoduchého. Všichni víme, že do týmu zase investovali, přivedli kvalitní hráče a mají vyrovnaný mančaft. Je to těžký soupeř. Máme ještě pár dní, abychom se nachystali, rozebrali pár taktických věcí a pokusili se na Spartě urvat nějaký zápas," pokračoval.

Vrána působil před výměnou k Ocelářům právě ve Spartě. Moc dobře tak ví, jaký tlak je každým rokem v mužstvu Pražanů. "Záleží, jak si to kdo bere. Je to o individuálním přístupu. Sparta si už za tu dobu asi zvykla, že se to řeší pořád dokola a mluví se, že zase neudělali titul," zamýšlel se Vrána. "Tlak tam určitě bude. U nás taky. Vyhráli jsme třikrát po sobě, a nechceme vypadnout ve čtvrtfinále, i když zatím byla sezona, jaká byla," doplnil.

Oceláři hráli čtyři finále za sebou, pokaždé s trenérem Václavem Varaďou na střídačce, který ale po minulé sezoně v týmu skončil. "Neberu to tak, že chceme dokázat, že to jde i bez Vency. Každý si chce zopakovat ty zážitky spojené s titulem a chce mít možnost se o něj zase porvat," podotkl.

Třinec se těší na atmosféru v Praze, minulý rok byla všechna tři utkání vyprodaná. Zažili ale i jeden nepříjemný moment, který málem ukončil zápas. Jeden z fanoušků domácího týmu trefil obránce Ocelářů Milana Douderu desetikorunou těsně vedle oka.

"Minulý rok to už bylo za hranou co se týče fanoušků," řekl Vrána. "Teď je to čtvrtfinále, ne finále. Možná bude větší klid. Věřím, že přijde opět hodně lidí. Uvidíme, jak se bude vyvíjet hra, fanoušky může dostat do varu cokoli, i maličkost," doplnil.

Nástrahy předkola Oceláři zvládli, Litvínov vyřadili v nejkratším čase. Třetí bod zajistil vítězným gólem Vrána, který vynechal po operaci zápěstí téměř celou základní část. Po uzdravení nastupuje ve třetím útoku.

"Nečekal jsem, že se vrátím a budu mít stejnou pozici (první centr) jako před operací. Přesilovka také funguje. Kdybych byl trenér, taky bych do toho asi nesahal. Hraji ve třetí lajně, odehraju tolik času, kolik dostanu, a snažím se dělat svoji práci," řekl Vrána. "Pořád se do toho dostávám, snažím se připravovat, co nejvíce to jde, a dostat se do zápasového tempa."

Oba týmy vyhrály ve vzájemných zápasech v této sezoně dvakrát, pokaždé doma. Série začíná tuto neděli v Praze. "Důležité bude hrát disciplinovaně, držet se herního plánu a dodržovat za všech okolností věci, které si řekneme. Doufáme, že tam urveme nějaký zápas," uzavřel Vrána.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články