Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Mazanec držel Třinec a pustil jen jeden gól, ale řekl: To jsem měl chytit

Velkou zásluhu na těsném vítězství hokejistů Třince nad Spartou měl brankář Marek Mazanec. Ten předvedl několik výborných zákroků a až v 54. minutě přišel o druhou vychytanou nulu za sebou, když jej překonal Miroslav Forman, který snížil na konečných 1:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Třinec i podruhé v letošním ročníku porazil Spartu

Mazanec se hodně zapotil už úvodu, kdy zneškodnil tři čtyři vyložené příležitosti a jednou mu pomohla i tyčka. "Měli jsme horší vstup do utkání a Spartě dovolili nějaké šance. Ztráceli jsme puky na modrých čárách, rychle to otáčeli a asi jsme nestíhali zpátky. Zaplať pánbůh jsme neinkasovali a mohli jsme na tom stavět," řekl Mazanec novinářům.

Obhájce titulu si ve zbytku první třetiny vypracoval dvoubrankový náskok. V rozmezí 15. až 18. minuty se prosadili Samuel Buček a Martin Růžička. "Určitě nám pomohl první gól. Kluci si pak očividně víc věřili. Bylo to výborně zvládnuté utkání od nějaké desáté minuty," pokračoval gólman.

Mazanec zneškodnil v prostřední části sólový únik, ale špatnou rozehrávkou se málem o nulu připravil sám. Po jeho chybě střílel Forman do odkryté branky, ale třinecký gólman se stihl na poslední chvíli vrátit.

"Dostal jsem se zbytečně pod tlak. Dlouho jsem přemýšlel, co udělám. Chtěl jsem to dát bekovi, byl obsazený. Chtěl jsem to dát útočníkovi, byl taky obsazený. Pak už jsem nevěděl, co s tím. Chtěl jsem puk přehodit přes napadající hráče, ale sjel mi. No a pak už jsem to jen hasil," popsal Mazanec. Další souboj s Formanem ale v 54. minutě prohrál. Gól zpoza levého kruhu bral na sebe. "To je střela, kterou bych chtěl chytat. Viděl jsem ji."

Sparta oznámila den před zápasem, že jejím novým trenérem bude Miloslav Hořava. V jednu chvíli to ale vypadalo, že tým převezme Václav Varaďa, který Oceláře dovedl ke třem titulům. "Noviny ráno čteme, ale nijak extra jsme tomu nějaký důraz nepřikládali. Trenér stojí na střídačce, na ledě jsou hlavně hráči," pronesl Mazanec.

Zatímco Sparta tápe, nebodovala pošesté v řadě a je předposlední, tak Třinec se po mizerném startu vzchopil. Obhájce titulu začal sezonu čtyřmi prohrami, v následujících třinácti utkáních vyšel naprázdno jen jednou. "Nechci předbíhat, jdeme zápas od zápasu. Připravujeme se, bavíme o systémech, o detailech. Momentálně nám to lepí, sbíráme body, to je podstatné," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články