Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Litvínov se může přiblížit záchraně, ale Hübl před Hradcem varuje: Ještě není konec

V dohrávce 34. kola extraligy se dvanáctý Litvínov může výrazným způsobem odpoutat od posledního místa a nakročit k záchraně mezi elitou. Severočeši by měli v případě plnohodnotného vítězství nad Hradcem Králové náskok před čtrnáctým Kladnem už osmi bodů, do konce základní části přitom zbývají jen čtyři kola. V Liberci bude ve hře pro změnu Prezidentský pohár pro nejlepší tým dlouhodobé soutěže v dohrávce 11. kola mezi Libercem a Plzní. Přímý přenos utkání Litvínov – Hradec Králové sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 16:50.

Chemici mohou nakročit k záchraně

Litvínov zabral v pravý čas. Bodoval už pětkrát za sebou a po sérii tří výher má pět bodů a zápas k dobru na poslední Kladno. "Kluci makají a dřou," ocenil tým asistent trenéra Jindřich Kotrla po souboji s Karlovými Vary (6:4).

"Potřebujeme každý bod. Je to hlavně psychická úleva, ale musíme pokračovat a hrát stále naplno, protože spodek tabulky je vyrovnaný. Ještě není konec," doplnil zkušený útočník Viktor Hübl.

Hradec Králové marně usiloval o výhru už čtyřikrát za sebou, připsal si za tu dobu jen dva body a k oživení myšlenek na umístění v první šestce potřebuje uspět. Oba celky se střetly už v pátek, kdy Východočeši vedli doma v nástupu do třetí třetiny 4:2, přesto nakonec prohráli 4:5 po nájezdech. "Věřím, že teď to bude jiné, protože potřebujeme vyhrát. Je to pro nás hodně důležitý zápas," řekl obránce Radim Šalda.

Pod Ještědem se bude hrát o Prezidentský pohár

Vedoucí Liberec má na druhou Plzeň k dobru deset bodů, přičemž obě mužstva čeká do konce dlouhodobé fáze extraligy ještě pět utkání. O bod zpět jsou shodně Mladá Boleslav a Sparta, ale oba týmy odehrály již 48 zápasů.

Pokud budou Severočeši úspěšní, obhájí trofej z loňska a zajistí si účast v Lize mistrů. Před dvěma lety dobyla Prezidentský pohár shodou okolností právě Plzeň. "Posledních několik zápasů je hodně ubojovaných. Musíme do toho dát srdíčko a potom to jde," řekl liberecký útočník Libor Hudáček.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Liberec

Plzeň může snížit manko na Bílé Tygry, ale zároveň bojuje o druhé místo, které rovněž zaručuje účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Jenže Škoda už v šesti venkovních zápasech neuhrála ani jediný bod. "Chybí nám pohyb. Každý musíme začít u sebe. Pořádně se na to připravit, protože takhle to v play-off nepůjde," prohlásil obránce Lukáš Pulpán.

"Liberec má dobrou domácí bilanci. Musíme to tam urvat a konečně venku bodovat. Bude to hokejovější než proti Kladnu, ale bojovnost tam bude určitě taky. Když dostaneme gól, tak je panika. Jsme všude pozdě, prohráváme souboje. Stává se nám to hlavně ve venkovních zápasech," řekl útočník Petr Kodýtek.

Zaskočí Berani Oceláře na jejich ledě i podruhé?

Třinec z posledních šesti zápasů dokázal na domácím ledě zvítězit v normálním čase pouze nad Zlínem, čtyřikrát pak odešel poražen. Teď by se tříbodová výhra Ocelářům v dohrávce 48. kola hodila, aby se bodově dotáhli do první čtyřky.

"Naším cílem je jednoznačně navázat na poslední utkání v Karlových Varech. A to jak po výsledkové, tak po herní stránce, kde jsme přesně plnili plán. Věřím, že eliminujeme přednosti Zlína a budeme střelecky efektivní," řekl asistent trenéra Marek Zadina.

Zlín má za sebou tři zápasy bez bodu a jeho náskok na jedenácté Vítkovice se ztenčil na pět bodů. "Hlavy dolů nemáme. Náš herní projev není špatný, ale sráží nás zbytečné chyby v defenzivě," uvedl trenér Robert Svoboda před zápasem v Třinci.

Úřadujícího mistra Zlín porazil na jeho ledě po nájezdech a body by rád urval i tentokrát. "Třinec je silný kompaktní tým na všech postech, musíme být preciznější a poctivější," řekl Svoboda. Chybět bude jen kapitán Žižka, jehož stále nepustí do hry zranění v horní části těla.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Třinec
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články