Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Litvínov řádil v přesilovkách a osladil Růžičkovi premiéru i jubilejní zápas

Litvínov deklasoval Mladou Boleslav 5:0 a připsal si třetí výhru za sebou. Úspěšnou premiéru na lavičce svého mateřského klubu si odbyl kouč Vladimír Růžička, který nahradil v reprezentační pauze odvolaného Vladimíra Országha. Bývalý trenér národního týmu dosáhl jako první v historii na tisíc odkoučovaných zápasů v základní části samostatné české extraligy. Severočeši využili čtyři přesilové hry.

Vladimír Růžička na střídačce Litvínova
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Po gólu a asistenci si připsali obránce Uvis Janis Balinskis a útočník Giorgio Estephan, dvě asistence zaznamenal forvard Patrik Zdráhal.

Gólman Denis Godla udržel podruhé v sezoně čisté konto. Bruslařský klub po sérii čtyř výher podruhé za sebou prohrál.

"Tisící utkání to bylo, ale já jsem to ani moc neřešil. Spíš to, že je to první zápas na střídačce Litvínova. Je to hokejové město a určitě jsem nechtěl zklamat fanoušky, kteří v Litvínově fandí. Je jich je hodně. Jsem rád, že jsme to zvládli," řekl Růžička.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Mladá Boleslav

Do první šance do dostal hned v úvod hostující Fořt, ale Godla domácí podržel. Následoval tlak domácích, ale Krošelj odolal a v 8. minutě kryl i Hüblův únik.

Na druhé straně po polovině úvodní části trefil obránce Ševc tyč. Přesnější muška chyběla k otevření skóre i tvrdé ráně Hrbase.

V 15. minutě šel nejdříve pykat za hákování Bičevskis, za tři sekundy za vyhození puku do hlediště ho následoval Ševc a Litvínov toho dokonale využil.

Po 19 vteřinách zužitkoval přesilovku pěti proti třem ranou z levého kruhu Balinskis. Za 76 sekund zvýšil další obránce Hrbas.

Hned po přestávce měl možnost Zdráhal, ale ztroskotal na slovinském gólmanovi. Ve 22. minutě ujel v oslabení hostující Lunter, minul však branku.

V čase 22:27 se opět radovali Litvínovští, kteří zužitkovali i třetí početní výhodu v utkání. Z pravého kruhu se trefil Estephan. Godla držel čistý štít i při Zemanově vyloučení, při kterém zlikvidoval Claireauxovu šanci.

V polovině utkání se počtvrté prosadili Severočeši a potřetí skóroval obránce. Irving překonal Krošelje střelou od modré čáry.

Ve 36. minutě pomohla hostům levá tyč po Zdráhalově střele, Krošelj kryl Strakův únik, ale 39 sekund před koncem druhé třetiny se při Ševcově vyloučení trefil z pravého kruhu Hübl a svým 399. gólem v extralize upravil na 5:0.

"Je pravda, že vždycky když se vymění trenér, tak tým dostane nový impulz. Jestli to tak bylo, to nevím, ale dneska hráli velice dobře a hodně si pomohli přesilovkami," řekl útočník Mladé Boleslavi Tomáš Fořt.

Do závěrečné části nahradil Krošelje v mladoboleslavské brance Jan Růžička a už neinkasoval. Ve 45. minutě mu pomohla tyč, již trefil Lukeš.

Ještě předtím nevyužili hosté přesilovou hru, při které si Godla poradil s pokusem Lintuniemiho. Mladá Boleslav se neprosadila ani trestu Zygmunta.

Godla před nejvyšší litvínovskou návštěvou sezony 4038 diváků udržel neprůstřelnost i po parádním sólu Stránského, který neuspěl s bekhendovým blafákem.

"Plnili jsme taktiku do puntíku a povedlo se nám dát góly. Využili jsme dneska přesilovky. Byl to takový pohodový zápas a dobré vítězství. Neudělali jsme až tolik chyb jako předtím a díky tomu jsme vyhráli takhle jednoznačně," prohlásil kapitán Litvínova Viktor Hübl.

HC Litvínov - BK Mladá Boleslav 5:0 (2:0, 3:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 16. Balinskis (Estephan, P. Zdráhal), 17. Hrbas (Stříteský, M. Chalupa), 23. Estephan (Balinskis), 31. Irving (P. Svoboda, Zygmunt), 40. V. Hübl (P. Zdráhal). Rozhodčí: Hradil, Sýkora – Kis, Lučan. Vyloučení: 3:8. Využití: 4:0. Diváci: 4038.

Litvínov: Godla - Irving, Hrbas, Stříteský, Balinskis, D. Zeman, Demel, O. Baláž - P. Zdráhal, Estephan, P. Straka - F. Lukeš, V. Hübl, M. Chalupa - Jarůšek, M. Sukeľ, A. Kudrna - P. Svoboda, Gerhát, Zygmunt. Trenér: V. Růžička.

Mladá Boleslav: Krošelj (41. J. Růžička) - Ševc, Pýcha, Lintuniemi, Jánošík, Pláněk, D. Moravec, od 21. navíc Šidlík - Kelemen, Fořt, Lunter - Dufek, Claireaux, Kotala - Pospíšil, O. Najman, P. Kousal - J. Stránský, Bičevskis, Eberle. Trenéři: Rulík a Patera.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články