Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Litvínov potřebuje zvítězit na Spartě. Mladá Boleslav si může se Zlínem zajistit play-off

Boj o poslední postupová místa do extraligového play-off vrcholí, tři kola před koncem dlouhodobé soutěže jsou ve hře ještě tři volné pozice. Hned dvě můžou zabrat po 50. kole hokejisté Mladé Boleslavi a Zlína, pokud jejich vzájemný duel skončí po základní hrací době nerozhodným výsledkem a zároveň Litvínov nezíská na Spartě ani bod. Přímý přenos utkání Mladá Boleslav – Zlín sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 15:05.

Utkání Zlín – Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Po 49. kole má jistotu účasti v play-off první sedmička ve složení Liberec, Plzeň, Třinec, Hradec Králové, Brno, Olomouc a Vítkovice. Hanáci si definitivně zajistili účast minimálně v předkole díky domácí výhře nad Mladou Boleslaví 3:1 a zároveň vyšoupli Vítkovice z elitní šestky. Nyní se tak mohou soustředit na boj o přímý postup do čtvrtfinále, doma hostí poslední Pardubice.

"Je to fajn, ale ještě jsou do konce tři zápasy," komentoval pozici Olomouce po páté výhře v řadě Jan Knotek, který duel s Mladou Boleslaví rozhodl vítěznou brankou. V 57. minutě rozuzlil vyrovnaný zápas proti Středočechům, kteří se po prohře definitivní pojistky účasti ve vyřazovací části zatím nedočkali.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc – Mladá Boleslav

"Rozhodně to bylo hodně vyrovnané. I podle toho skóre 1:1, kdy se to dlouho tahalo. Boleslav jela asi pět minut před koncem sama na branku, takže to taky mohlo skončit úplně opačně. Byl to pro nás takový zdvižený prst, abychom si nemysleli, že jsme je tady přejeli," podotkl Knotek.

Mladá Boleslav může získat jistotu vyřazovacích bojů po utkání se Zlínem, který ale také bojuje o play-off. Aktuálně mají oba soupeři stejný počet 74 bodů a zároveň šestibodový náskok před jedenáctým Litvínovem.

Poslechněte si Hokej fokus podcast, který se věnoval jak čelu tabulky, tak také situaci okolo desátého místa s důrazem na Litvínov:

Chemici budou hrát o naději na ledě Sparty proti hlavnímu konkurentovi o místenku v bojích o titul. Pražané stejně jako Severočeši přerušili třízápasovou šňůru bez výhry, když přetlačili Karlovy Vary 4:3 po samostatných nájezdech. Litvínov zase přestřílel liberecké Bílé Tygry 6:3.

Právě jejich duel hodně napoví. V případě úspěchu sparťanů v základní hrací době bude činit rozdíl už pět bodů dvě kola před koncem dlouhodobé soutěže. Litvínov tak potřebuje bodovat, nejlépe ale zvítězit.

"Půjdeme tam vyhrát a v dalších zápasech musíme získat co nejvíce bodů. Položili jsme tomu dobrý základ, musíme takto pokračovat. Výkon může ještě vygradovat, protože tam byly chyby, ze kterých jsme dostaly góly. Ještě si to probereme, vypilujeme detaily a bude to podobné, ne-li ještě lepší než proti Liberci," slíbil Kašpar po utkání s Bílými Tygry.

Situace se zamotává také na čele tabulky, kde má vedoucí Liberec jen dvoubodový náskok před Plzní a čtyřbodový před Třincem. Matematickou naději má i čtvrtý Hradec Králové se ztrátou šesti bodů. Liberec hostí brněnskou Kometu, Plzeň hraje s Třincem a hradečtí hokejisté jedou do Vítkovic, které touží po návratu do elitní šestky.

O drama nebude nouze ani na samém spodku pořadí. Dvanácté Karlovy Vary budou hájit dvoubodový rozdíl před předposledním Chomutovem. V sázce je lepší výchozí pozice před blížícím se play-out o udržení v extralize a vyhnutí baráži.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové – Plzeň
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články