Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Liberec se trápil na ledě předposledního Zlína, v nájezdech mu přisoudil bod navíc Vlach

Předposlední Zlín se ve 38. kole extraligy nezalekl lépe postaveného soupeře a před utkáním čtvrtý Liberec pořádně potrápil. Berani sice dvakrát prohrávali, ale pokaždé dokázali gólově zareagovat a nakonec si vynutili nájezdy. V nich ale hostujícím Bílým Tygrům vystřelil výhru 3:2 v deváté sérii Jaroslav Vlach.

Utkání Zlín – Liberec
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Liberečtí do utkání vstoupili lépe a velmi rychle se dostali do vedení. Ve 3. minutě stačilo do prudkého pasu od Rychlovského Najmanovi jen nastavit hůl k tomu, aby puk protečoval mimo dosah Hufa. Zlín se postupně dostal do tempa a ve 12. minutě Svoboda v přesilovce vyrovnal.

Šance si poté vypracovali hráči obou týmů, gól Beranů měli na hokejce Karafiát nebo Nosek, na druhé straně zase sám před domácím gólmanem neuspěl Pavlík. O změnu skóre se postaral až v 19. minutě v početní výhodě Lenc. Blízko vyrovnání byl Köhler, nedokázal však trefit odkrytou branku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín – Liberec

Na začátku druhé třetiny ale domácí již vyrovnali. Zasloužil se o to Dobiáš po přečíslení s Kubišem. Berani byli aktivnější, vytvářeli si šance, libereckého gólmana se jim ale nedařilo překonat. Neuspěli Okál, Vopelka ani Dufek.

"Měli bychom z toho zápasu být pozitivní. Víme, že když se do toho dostaneme, umíme hrát s každým. V prodloužení jsme mohli urvat i druhý bod, šance jsme měli, ale zase na druhou stranu, máme štěstí, že máme vůbec něco," řekl zlínský útočník Jakub Svoboda.

Třetí část moc akcí nenabídla, a když už nějakou, tak ve prospěch domácích. Okál i Köhler vyměnili své dobré pozice pro střelu za nahrávky, které ale ani v jednom případě nenašly adresáta. Zlomit nerozhodný stav mohl Lenc sedm minut před koncem, poprvé jeho teč těsně minula branku, podruhé jej vychytal Huf.

Hosty dostala na koně přesilová hra v 56. minutě. Tygři sevřeli Zlín a vytvořili si drtivý tlak, ve kterém mohl rozhodnout Jelínek. Hufa však nepřekonal. Kapitán Severočechů se mohl stát hrdinou zápasu, v poslední sekundě ale netrefil odkrytou branku.

"Velká škoda, že jsme tu prázdnou branku netrefili. Ale byla to těžká střela na dlouhou ruku, každopádně škoda. Na konci jsme si za těmi třemi body šli," řekl Vlach.

Poté, co se nerozhodlo ani v prodloužení, přišly ke slovu nájezdy. Na straně domácích se dvakrát trefil Dufek, za hosty Gríger, Bulíř a v deváté sérii rozhodl Vlach.

"Byl jsem zvolený, určitě jsem si neřekl sám, že to beru na sebe. Jsme rádi za dva body z venku, určitě je bereme. Zlín je kvalitní mančaft. Jsou to bojovníci, kteří vám nedají nic zadarmo. Nemohli jsme si myslet, že přijedeme a urveme tři body. Na ty máme ještě čtvrtý pokus u nás doma," dodal Vlach.

38. kolo hokejové extraligy:

PSG Berani Zlín - Bílí Tygři Liberec 2:3 po sam. náj. (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 12. J. Svoboda, 23. Dobiáš (Kubiš, P. Sedláček) - 3. A. Najman (Rychlovský, Knot), 19. Lenc (Birner, Bulíř), rozhodující nájezd J. Vlach. Rozhodčí: Hradil, Vrba - Bryška, Hlavatý. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Bez diváků.

Zlín: Huf - Řezníček, Žižka, Suhrada, Ferenc, D. Nosek, M. Novotný, Gazda - Kubiš, Fořt, Vopelka - Okál, Fryšara, J. Svoboda - Köhler, Karafiát, Dufek - Dobiáš, P. Sedláček, Ondráček. Trenér: R. Svoboda.

Liberec: Kváča - Knot, Vitásek, Hanousek, Rosandič, Kolmann, Derner - Lenc, Bulíř, Birner - A. Musil, Gríger, Průžek - R. Pavlík, P. Jelínek, J. Vlach - Šír, A. Najman, Rychlovský. Trenér: Augusta.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články