Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kvapila zastínil Jelínek. Výhra v prodloužení? O to víc to může soupeře bolet, myslí si kapitán Liberce

Jestli někdo čekal na ještě lepší play-off hokej, než jaký dosud extraliga nabídla, dočkal se. Bouřlivá atmosféra, ostré tempo, dohrávání soubojů, tvrdé hity a hlavně dostatek gólových šancí včetně výsledkových obratů. Takový byl první semifinálový duel mezi Libercem a Kometou, pro mnohé předčasné finále. Do toho pravého mají po úvodním představení blíž Severočeši, kteří přetlačili Brno 4:3 v prodloužení.

Liberečtí hokejisté se radují z vítězství nad Kometou
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Šedesát minut parádního hokeje nestačilo, a tak fanoušci v liberecké aréně i diváci u obrazovek dostali přídavek. Rozhodnutí měl v základní hrací době na hokejce několikrát Marek Kvapil, hlavní útočná hrozba Bílých Tygrů.

Bývalý hráč Komety, který bude i nadále pod drobnohledem zejména hráčů Brna, se ale po úvodní trefě střelecky zasekl. Přitom v přesilové hře otevřel skóre z první šance už v páté minutě ze své oblíbené pozice v levém kruhu.

"Přesilovky nám fungují, jsou v play-off klíčovým faktorem. Snažíme se je hrát víceméně stejně, ale také samozřejmě koukáme na video, jak hraje soupeř v oslabení," uvedl liberecký Petr Jelínek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 1. semifinále play-off Liberec – Brno

Poté si ale Kvapila brněnští obránci dobře hlídali, a když se naskytla příležitost, zapojil se i útočník Tomáš Vondráček. Zástupce hostů se pustil s libereckým útočníkem do křížku v polovině utkání a od té doby přibývalo na ledě konfliktů a menších šarvátek.

Kvapila možná tento střet poněkud rozhodil, protože od té doby jako by neměl seřízená mířidla. Skvělými gólovými příležitostmi pohrdl v 33., 48. i 51. minutě, kdy pokaždé pálil z ideálního prostoru mezi kruhy. Ani v prodloužení se Kvapil nezachoval tak, jak by se od obávaného kanonýra očekávalo. Po chybě Silvestra Kuska se ve dvojici řítili společně s Tomášem Filippim na jediného obránce Ivana Baranku, ale místo střely zvolil nahrávku. Faul Kuska šanci překazil, z poskytnuté početní výhody ale Liberec už následně udeřil.

Mikrosouboji Marka Kvapila s Kometou se věnoval i Hokej fokus podcast:

"Kvapilova" první přesilovková formace se ještě neprosadila, ale po souhře Tylera Redenbacha s Petrem Jelínkem už domácí slavili. "Bylo to dobře sehrané. Stál jsem před brankou a čekal na přihrávku. Byl jsem dobře zapřený a Tyler Redenbach mě skvěle našel. Je super, že jsme rozhodli v prodloužení. O to víc to může soupeře bolet. Je to ale stále jen první krůček," dodal liberecký kapitán.

Bílí Tygři si tak mohli po postupu ze čtvrtfinále odškrtnout první výhru v dalším kole, přesně v duchu hesla severočeského klubu pro letošní play-off.

"Hráli jsme doma, byl na nás trochu tlak. Jsme rádi, že jsme to dneska vybojovali. Velmi důležitý první krok," shrnul výstižně Libor Hudáček, který se postaral o velmi důležitý gól. I s trochu kuriózním úchopem hole vyrovnal ve druhé třetině na 2:2. Právě díky tomuto gólu měli Bílí Tygři opět pevnější led pod nohama.

"Byl jsem tam v souboji o kotouč po buly. Podařilo se mi ho dostat dopředu a už jsem neměl čas na to, abych si chytil hůl standardně. I přesto jsem zkusil vystřelit, protože jsem tam viděl malou mezírku. Hostující brankář byl na kolenou a hodně dole a mně se povedlo o jeho záda dostat puk do branky," popsal svou branku Hudáček.

Série bude pod Ještědem pokračovat druhým duelem ve čtvrtek. "Zítra je nový den a uvidíme, s čím na nás soupeř vyrukuje. My se pokusíme na náš dnešní výkon navázat. Drobná psychická výhoda je na naší straně, určitě se nám bude lépe regenerovat. Očekávám však další velkou bitvu," předpověděl Hudáček.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články