Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kometa přehrála lídra extraligy. Třinec potrápil tříbodový Mueller

První utkání po Spenglerově poháru se Třinci nepovedlo. Po zápasu 32. kola extraligy si odváží z ledu Komety porážku 1:4. V repríze loňského finále dominovali v koncovce Brňané, v jejichž dresu nastoupil už i Tomáš Plekanec. Zazářil však někdo jiný. Američan Peter Mueller si připsal dva góly a jednu asistenci.

Peter Mueller a Leoš Čermák slaví gól proti Třinci
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Od prvních minut bylo znát, že se potkávají vyspělá mužstva a hrál se hokej vysoké kvality. Už v první minutě se do velké šance dostal Adamský, ale jeho sólo zlikvidoval Vejmelka. Tento moment jako by předznamenal další vývoj.

Vedoucí tým extraligy si vytvářel dost střeleckých příležitostí, ale ve finálové části mu chyběl klid a někdy byly jeho akce až příliš překombinované. To neplatilo v samotném závěru prvního dějství, kdy si Bukarts ale zase vylámal zuby na skvělém Vejmelkovi.

Kometa šance tohoto kalibru neměla, ale i ona byla blízko vedoucímu gólu. Jenže Jan Hruška neukončil své sezonní střelecké trápení a zblízka trefil jen padajícího obránce Douderu. "Měl jsem to zvednout víc nahoru, škoda. Pak jsem měl ještě jednu šanci, ale gólmani byli výteční," ohlédl se za svými šancemi Jan Hruška.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Třinec

Bukartsem nastřelená tyčka v úvodu druhé třetiny ale spíše nakopla domácí hokejisty, kteří se více dostávali do útočného pásma soupeře. V přesilové hře se také dočkali vedoucího gólu. Plekanec našel volného kanonýra Muellera a jeho osmý přesilovkový gól v sezoně rozjásal brněnské ochozy.

Šanci na zvýšení náskoku promarnil Čermák, který se po jedné z mála chyb třinecké obrany dostal do vyložené šance, ale bekhendem minul. Na druhé straně kluziště však skvěle chytal Vejmelka. Při brněnském oslabení vyrazil přesně mířenou Růžičkovu střelu k tyči.

Další minisouboj těchto osobností už skončil ve prospěch třineckého útočníka, který střelou z levé strany za pomocí tyče vyrovnal. "Dobře jsme tuto situaci sehráli a se štěstím to prošlo. Měli jsme dost šancí, ale na gól se moc nadřeme. Brno hrálo velice kompaktně, vzadu mělo výborného gólmana," uvedl třinecký útočník Martin Růžička.

Třinecká radost ovšem netrvala ani minutu, Ondřej Němec prostřelil od modré čáry obranný val hostí a vedení Brna mohl ještě navýšit Hruška, ale trefil jen tyč.

Ofenzivní představení obou týmů pokračovalo i v posledním dějství. Šanci spálil Dravecký, Třinec nevyužil ani přesilovku a naopak dostal třetí gól, když Muellera vyslal do sóla Ondřej Němec z hloubi vlastního pole. "Třinečtí hráči šli střídat, tak jsem toho využil. Peter byl volný, ale já jsem ten gól ani pořádně neviděl, protože jsem jel na střídačku," usmíval se reprezentační obránce.

Na dvoubrankový náskok už nedokázal Třinec zareagovat, naopak Zaťovičova dorážka Muellerovy akce definitivně zmařila šance Ocelářů.

Kometa Brno - Oceláři Třinec 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 26. Mueller (Plekanec, M. Erat), 36. O. Němec (M. Erat, Barinka), 49. Mueller (O. Němec, Zaťovič), 55. Zaťovič (Mueller, O. Němec) - 36. Martin Růžička (Roth). Rozhodčí: Hribik, Kika - J. Ondráček, Rampír. Vyloučení: 5:4, navíc Gernát (Třinec) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 7770 (vyprodáno).

Brno: Vejmelka - O. Němec, Štencel, Schaus, Gulaši, Bartejs, Malec, Barinka - Mueller, P. Holík, Zaťovič - M. Erat, Plekanec, J. Hruška - Vondráček, L. Čermák, Mallet - Köhler, R. Zohorna, Střondala. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný, Oslizlo a Horáček.

Třinec: Hrubec - Krajíček, Gernát, Kundrátek, Galvinš, Roth, M. Doudera, Matyáš - Martin Růžička, Marcinko, Hrňa - Svačina, Polanský, Adamský - Dravecký, Werek, Roberts Bukarts - O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski. Trenéři: M. Zadina a Raszka.

Kamil Pokorný (Brno): "Viděli jsme velmi kvalitní utkání. Obě mužstva si vytvořila spoustu šancí, my jsme proměnili dvě přesilové hry, což byl jeden z hodně důležitých faktorů, který vedl k zisku tří bodů. Naši hráči odvedli maximálně bojovný výkon. K takovému vítězství s takovým soupeřem potřebujete vynikajícího gólmana, což dnes prokázal Karel Vejmelka. Hráli jsme s velice dobrým soupeřem, kterým před tím z patnácti zápasů čtrnáctkrát vyhrál. Kluci ukázali charakter, někdy nám bylo ouvej, ale nasazením a bojovností jsme to zvládli."

Marek Zadina (Třinec): "Já si myslím, že do utkání jsme nevstoupili úplně špatně. Měli jsme šance k tomu, abychom dali první gól. Zápas pak musím zhodnotit úplně jednoduše. Rozhodlo naše neproměňování střeleckých příležitostí a také naše přesilové hry. Koncovka nás trápí od Spenglerova poháru a dnes to pokračovalo i v extralize. Musíme hru zjednodušit a zlepšit hru v početní výhodě."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články