Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Kometa i s Barinkou v sestavě vyzve Spartu poprvé od jarního play-off

Pražská Sparta se poprvé po nepodařeném play-off utká s brněnskou Kometou. Dojde tak na reprízu čtvrtfinále, ve kterém se Moravané radovali z postupu po čtyřech zápasech. Tentokrát se v rámci dohrávky šestého kola utkávají o další extraligové body. Pokud Sparta zvítězí v základní hrací době, dotáhne se na svého soupeře na pátém místě tabulky. Přímý přenos utkání Brno–Sparta sledujte na webu ctsport.cz od 17:20 a po skončení volejbalového přenosu také na programu ČT sport.

Pěstní výměna mezi útočníkem Komety Tomášem Vincourem (vlevo) a obráncem Sparty Richardem Nedomlelem
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Kometa odloženým duelem se Spartou zakončí sérii tří zápasů na domácím ledě. Z dosavadních čtyř domácích utkání dosáhla až v neděli proti Jihlavě na tříbodovou výhru, o kterou urputně bojovala až do samého závěru.

"Potřebujeme se vyvarovat výpadku, který nás potkal ve druhé polovině duelu s Jihlavou. Situaci jsme si zbytečně zdramatizovali. I když jsme utkání zvládli, musíme se z chyb poučit. Pokud se to podaří, tak věřím, že zápas se Spartou zvládneme," uvedl asistent trenéra Komety Petr Haken.

Zvláštní nádech bude mít utkání pro bývalého zadáka Sparty Michala Barinku, který v neděli poprvé nastoupil za Kometu. "Na utkání se moc těším, bude to pro mě zajímavé. Ještě minulý týden jsem byl v kabině se spoluhráči ze Sparty, nyní budu na opačné straně. Beru to jako zpestření. Snad to dobře dopadne. Doma potřebujeme před tak vynikajícím publikem vyhrávat," řekl Barinka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Brno - Jihlava

Sparta je uprostřed tří zápasů, v nichž během šesti dnů okusí sílu dalších adeptů na titul. První test jí vyšel, když v neděli vyhrála v Hradci Králové 3:2. Nyní završí sérii čtyř venkovních utkání. V pátek pak přivítá Liberec. Pražany stále tíží nedávné prohry ve Vítkovicích a v Plzni. "Po těch dvou zápasech bez bodového zisku je pro nás důležité pravidelně sbírat další a další body," řekl trenér Jaroslav Nedvěd.

"Pevně věřím, že si i z Brna - stejně jako z Hradce Králové - odvezeme nějaké body. Během toho týdne bez odehraného zápasu jsme měli možnost se dobře připravit a až na drobné výjimky v disciplinovanosti jsme v Hradci podali dobrý výkon, plný pohybu a nasazení. Doufám, že takový zopakujeme i v dohrávce," doplnil Nedvěd.

"Brno je pro nás asi nejvíce nepříjemný soupeř. V poslední době nás často poráží. Hlavně v play-off nás vyřadili třikrát po sobě. Je to asi nejtěžší protivník, kterého bychom mohli mít," prohlásil kapitán Sparty Jaroslav Hlinka, kterého čeká 800. start v nejvyšší domácí soutěži.

Ze začátku soutěže je ale podle něho takřka nepodstatné, proti komu tým nastoupí. "Těžko si vybírat. Všichni mají sílu a vědí, že start sezony je důležitý. Když mužstvo nechytí začátek, tak je těžké to dohánět. Každý hraje naplno, snaží se urvat co nejvíce bodů a je jedno, jestli hrajeme s Hradcem nebo jsme hráli doma s Jihlavou," uvedl Hlinka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články