Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Kindl posílí Pardubice, Pavelec bude chytat v Liberci, Hudler jde do Lva

Pardubice - Hokejisty mistrovských Pardubic posílí při výluce v NHL po útočníkovi Aleši Hemském z Edmontonu také obránce Jakub Kindl z Detroitu. Naopak možnost angažování centra Davida Krejčího z Bostonu se vzdálila kvůli drahé pojistce vítěze Stanleyova poháru z minulého roku. To brankář Ondřej Pavelec z Winnipegu angažmá v extralize našel, po neúspěšných námluvách s Třincem zakotví v Liberci. Klub potvrdil i avizovaný příchod beka Ladislava Šmída. 

Ondřej Pavelec
zdroj: ISIFA/Lidové noviny autor: Tomáš Krist

"Jakub Kindl se v pátek zapojí s týmem do tréninku," řekl generální manažer Pardubic Ondřej Šebek. Následně se rozhodne, zda poprvé nastoupí už v pátek na ledě Plzně, či v nedělním domácím utkání proti Českým Budějovicím. Pětadvacetiletý Kindl byl původně i v hledáčku Třince, který se ale později rozhodl ze zámoří angažovat jen beka Rostislava Kleslu z Phoenixu.

Kindl v tuzemsku patří právě Pardubicím, odkud odešel v roce 2004 do zámořské juniorské OHL do týmu Kitchener Rangers. Za Detroit, který jej draftoval o rok později v prvním kole jako 19. v pořadí, sehrál v NHL 106 zápasů a připsal si 17 bodů za tři branky a 14 asistencí. S Red Wings má ještě na rok smlouvu na 1,05 milionu dolarů.

O startu opory Edmontonu Hemského se rozhodne až po jeho sobotním večerním příletu z Kanady. "Aleš se pak rozhodne, jak se bude cítit, jestli by hrál už v neděli, nebo až příští týden," doplnil Šebek.

Havlát se bojí zranění, s Kometou jen trénuje

Je nám líto, video expirovalo.
Do extraligy a KHL míří další posily

Pardubice chtějí angažovat další ofenzivní hvězdu Krejčího, ale možný příchod prvního českého hráče, který dokázal vyhrát produktivitu play-off NHL, se komplikuje.

"Problém je ve výši pojistky, která je veliká. Jednáme o několika variantách, ale i ta nejnižší je v současné chvíli nad možnosti klubu. Jeho příchod v řádech příštích dnů je nereálný," doplnil Šebek. Krejčí má s Bostonem ještě na tři sezony smlouvu s ročním příjmem 5,25 milionu dolarů.

Pavelce nechtěl Třinec, sáhl po něm Liberec

Pětadvacetiletý mistr světa z roku 2010 Ondřej Pavelec měl namířeno původně do Třince, který ho ale po příletu ze zámoří překvapil tím, že od dohody ustoupil. Pavelec už dnes s Libercem trénoval. "Měl by zůstat pod Ještědem po dobu trvání výluky v zámoří. Pokud budou včas vyřízeny administrativní záležitosti a vedení se domluví s Kladnem, jehož je Pavelec kmenovým hráčem, mohl by hájit branku Bílých Tygrů už v pátečním utkání v Českých Budějovicích. Jeho start v nedělním duelu Liberce s Chomutovem už je téměř jistotou," uvedl mluvčí Liberce Martin Kadlec.

Jakub Kindl (vpravo) v dresu Detroit Red Wings
zdroj: Getty Images autor: Dave Reginek

S Winnipegem podepsal Pavelec v červnu nový pětiletý kontrakt na 19,5 milionu dolarů. V dalším průběhu léta musel řešit i nepříjemnosti mimo led, poté co v květnu v Kladně opilý havaroval a v červenci za to byl odsouzen k podmínce na šest měsíců se zkušební dobou na jeden rok. Na 20 měsíců také přišel o řidičský průkaz.

Bílí Tygři také potvrdili příchod už dříve avizované posily ze zámoří, beka Ladislava Šmída z Edmontonu. Šestadvacetiletý Šmíd, který je odchovancem Liberce, se k týmu připojí bezprostředně po svém návratu ze zámoří. Možný je jeho start už v neděli proti Chomutovu. Z Liberce odešel v roce 2005, kdy zamířil na farmu Anaheimu do Portlandu. S Oilers má ještě na rok kontrakt na 2,25 milionu dolarů.

Posílí i Lev, už proti Omsku nastoupí Hudler s Voráčkem

Útočníci Jiří Hudler z Calgary a Jakub Voráček z Philadelphie se při výluce zámořské NHL stali oficiálně posilami Lva Praha v Kontinentální lize. Mají potvrzené transferkarty a mohou nastoupit už do dnešního večerního souboje proti Omsku. Klub to potvrdil na svých webových stránkách.

Zatímco mistr světa z roku 2010 Voráček dosud v KHL nehrál, vítěz Stanleyova poháru z roku 2008 Hudler soutěží v minulosti již prošel. V sezoně 2002/03 oblékal dres Kazaně a posléze si své dlouhodobé působení v týmu Detroitu proložil rokem stráveným v Dynamu Moskva v ročníku 2009/10.

Hudler už netrpělivě čekal, až si zahraje

 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články