Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Kdyby měla Sparta skončit v play-out, bylo by to obrovské zklamání, uvedl Řepík

Sparta potřebovala v utkání proti Mladé Boleslavi vyhrát, aby se nemusela spoléhat na zaváhání Chomutova. Definitivní pojistku k postupu Pražanů do předkola play-off zařídil střelec Michal Řepík, který nasměroval Spartu do vyřazovacích bojů hattrickem při výhře 6:2. Nejen on si tak mohl po utkání oddechnout.

Michal Řepík
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Každý má za cíl hrát ve vyřazovacích bojích. Nikoho nebaví hrát play-out nebo baráž. Chtěli jsme hrát play-off; je to úplně něco jiného než celá sezona. Celý rok se dřete, a kdyby měla Sparta skončit v play-out, bylo by to obrovské zklamání," přiznal Řepík.

Domácí přitom proti Středočechům nezačali dobře, Bruslařský klub hrál důrazněji a v 11. minutě vytěžil z aktivní hry úvodní gól. "Ze začátku nám nešly nohy. Byli všude o krok napřed. Pak nám pomohl vyrovnávací gól a hru jsme kontrolovali," ohlédl se za první třetinou Řepík, který v 24. minutě posunul Spartu do vedení poté, co před brankou tečoval střelu Richarda Jarůška. Pražané převzali otěže zápasu a přidali další dvě branky.

Mladoboleslavští snížili ve 36. minutě při přesilové hře, kdy na trestné lavici seděl právě Řepík. "Myslím si, že před tím gólem byli skoro zlomení a díky němu jsme je vrátili do hry," prozradil rodák z Vlašimi, jenž v závěrečné dvacetiminutovce dvěma góly završil hattrick. "Třetí třetinu jsme si pohlídali a hráli jsme dobře zezadu, k ničemu jsme je moc nepouštěli," těšilo Řepíka.

Sparťané si zajistili účast v předkole i díky výhře Zlína 5:2 nad Chomutovem, na který si vytvořili náskok šesti bodů. Právě na ledě Pirátů zakončí v neděli základní část. "Jsme rádi, že pojedeme do Chomutova v klidu," oddechl si Řepík, který po lednovém návratu do Sparty ze Slovanu Bratislava musel skousnout pět porážek v řadě.

"Bylo to dost náročné, věděli jsme, co musíme udělat, jak to musíme zvládnout. Ulevilo se nám a doufám, že to z nás spadne. Budeme se snažit přejít přes předkolo a udělat nějaký úspěch," uzavřel reprezentační forvard, jenž na olympijských hrách v Pchjongčchangu nasbíral v šesti zápasech pět bodů za tři góly a dvě nahrávky.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články