Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Karlovy Vary vybojovaly důležitou výhru, Jihlava si připsala už druhou prohru

Karlovy Vary – Nesmírně vyrovnanou baráž ještě více zamotalo vítězství Karlových Varů, které se po výhře 3:0 nad Jihlavou z posledního místa přiblížily na jediný bod na dosavadního lídra tabulky. O vítězství Energie rozhodly dvě trefy Ondřeje Beránka, další branku přidal ještě Martin Kohout. Jihlava tak v baráži podruhé v řadě prohrála bez zisku bodu.

Utkání Karlovy Vary - Jihlava
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Na lavičku Energie se nově postavil po bok trenéra Jana Tlačila a asistenta Mikuláše Antonika i sportovní manažer Jaromír Kverka a Západočeši nastoupili i se změnami v sestavě.

V úvodu zápasu jako první sice zahrozil jihlavský Skořepa, ale jinak bylo úvodních dvacet minut v režii domácích. Šanci Skuhravého ještě brankář Svoboda vykryl pravým betonem, ale ve 14. minutě na samostatný únik Beránka po ideální nahrávce Dujsíka už nestačil.

Na dvoubrankový rozdíl mohl skóre navýšit opět Skuhravý, který však trefil jen horní tyč. Nepříjemný moment se odehrál v 17. minutě, kdy po srážce s Gorčíkem zůstal na ledě bezvládně ležet jihlavský obránce Bilčík. Led opustil na nosítkách a následně zamířil na vyšetření do nemocnice.

Druhá dvacetiminutovka byla rovněž v režii Karlových Varů. Hned v jejím úvodu pomohla hostům po Gorčíkově střele tyč. Ve 26. minutě už zvýšil tečí Grígerova pokusu Kohout.

Jihlava pak zvýšila aktivitu, ale šance Čachotského a Jiránka zlikvidoval pozorný Honzík. Ve 35. minutě se radovali opět domácí, poté co Flekovo nahození od mantinelu za Svobodova záda tečoval Beránek.

Ve třetí třetině drželi Západočeši pozornou obranou Jihlavu v bezpečné vzdálenosti od Honzíkovy branky. Pokusy, které prošly, jistý karlovarský gólman zlikvidoval.

HC Energie Karlovy Vary - HC Dukla Jihlava 3:0 (1:0, 2:0, 0:0) 

Branky a nahrávky: 14. O. Beránek (Dujsík, Skuhravý), 26. Kohout (Gríger, Dujsík), 35. O. Beránek (Flek). Rozhodčí: Hodek, Pavlovič - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 2268.

Karlovy Vary: Honzík - Sičák, M. Rohan, Baránek, Harant, Dujsík, Tomáš Dvořák - Mikulík, Tuominen, T. Rachůnek - Gorčík, Skuhravý, Dušek - Flek, Gríger, O. Beránek - Kohout, M. Zadražil, Harkabus. Trenéři: Tlačil a Antonik.
Jihlava: M. Svoboda - J. Říha, D. Kajínek, Bilčík, Dundáček, Půža, Šidlík, Kaláb - Důras, J. Skořepa, Diviš - Jiránek, R. Hubáček, Anděl - Čachotský, F. Seman, A. Zeman - Danišovský, Březina, Jergl. Trenéři: Vlk a F. Zeman. 

Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): "Jsem rád, že to dnes kluci zvládli, protože to byl těžký zápas. Věděli jsme, že potřebujeme vyhrát za tři body. Kluci k tomu přistoupili výborně. Měli pohyb, hráli agresivně, soupeře napadali a byli u všeho dřív. Samozřejmě nás také v některých těžkých situacích, které si Jihlava vytvořila, podržel brankář Honzík."
Petr Vlk (Jihlava): "Soupeř si dnes vítězství zasloužil. První branku jsme dostali po situaci, o které jsme hovořili ráno na poradě, ale bohužel stalo se. Pohyb z naší strany nebyl tak dobrý jako v předchozích zápasech. Přesto se to trošku za stavu 0:1 tahalo, ale potom jsme udělali dvě chyby. Při druhém gólu jsme ztratili kotouč ve středním pásmu a soupeř nám během deseti vteřin odjel tři na jednoho, potom dva na jednoho a poté z toho padla branka. U třetího gólu jsme nevyndali puk z pásma a obrana nepokryla před brankou hráče soupeře. Musím sportovně přiznat, že soupeř šel za vítězstvím víc než my." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články