Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kacetl vychytal Liberec, hubenou výhru Pardubic zajistili Miromanov se Sýkorou

Liberec neprožívá dobrý start do nové extraligové sezony. Po jednoznačné porážce v Plzni nestačil na domácím ledě ani na Pardubice, kterým podlehl 0:2. O branky Dynama se postarali Daniil Miromanov a Petr Sýkora, čisté konto vychytal Ondřej Kacetl díky 35 úspěšným zákrokům.

Ondřej Kacetl z Pardubic
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Šance jsme přitom měli, sám jsem se dostal minimálně do dvou, ale místo abychom je proměnili, udělali jsme z jejich brankáře hvězdu. Musíme si k tomu něco říct, protože tohle si v dalších zápasech už nemůžeme dovolit," řekl po utkání liberecký útočník Libor Hudáček.

Úvod utkání patřil domácím, kteří v prvním kole podlehli v pátek v Plzni 0:4. Ve slibných příležitostech se dvakrát ocitl Ordoš. Pak byl ale v páté minutě vyloučen liberecký obránce Havlín a hosté se dostali do zápasu. Přesilovku sice nevyužili, ale jejich aktivita se zvýšila a v liberecké obraně se začala objevovat okénka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liberec - Pardubice

V sedmé minutě Will zlikvidoval Hrabalovu střelu i následné dorážky hostujících hráčů. Domácí se mohli dostat do tempa při Sýkorově vyloučení, ale jejich přesilovku trochu kuriózně ukončil Ševc, který přistrčil po ledě hokejku svému spoluhráči, což je v rozporu s pravidly.

Po rovnovážné hře čtyři na čtyři následovala krátká přesilovka hostí. Rolinek zavezl puk do útočné třetiny a před brankou našel Miromanova, který svým premiérovým gólem v české extralize otevřel skóre. Domácí se snažili odpovědět, ale na pozorného Kacetla si nepřišli Ševc, Krenželok ani Derner. V závěru třetiny zlikvidoval Kacetl i Kvapilův pokus.

Do druhé třetiny zamíchal domácí trenér Pešán sestavou a Bílí Tygři začali opět aktivněji. Kacetla vyzkoušel Valský a neuspěl ani Bulíř s dorážkou. O chvíli později se dostal sám před Kacetla Hudáček, ale puk mu v rozhodujícím momentu sjel z čepele. Hosté kontrovali šancí Rolinka a následnou dorážkou Sýkory, ale Will svůj tým podržel.

Na druhé straně se stejně zaskvěl Kacetl při dorážce Valského. V polovině třetiny se blýskl krásnou individuální akcí sedmnáctiletý liberecký útočník Teplý, v lepším zakončení mu po sólu zabránil až Čáslavův faul. Ve 34. minutě domácí přežili oslabení ve třech proti čtyřem a následně i proti pěti. V závěru druhé části snahu Jelínka zlikvidoval Kacetl.

"Hráli jsme podle mě hrozně měkce. Chyběla tam tvrdost před brankou, netlačili jsme se do brankoviště. Musíme zapracovat na důrazu, dát nějaký klidně ošklivý gól, nějakou dorážku a nakopnout se. Pak nám třeba začnou vycházet i kombinace," dodal Hudáček.

Třetí třetinu začali domácí Ordošovou šancí, hosté ihned odpověděli příležitostí Miromanova. Pak neuspěl proti Kacetlovi Kvapil. Bílí Tygři byli ale neustále v tlaku, jejich snaha však končila na Kacetlovi. V polovině třetiny se před Willem ocitl Perret, ale vedení Dynama nezvýšil.

Na Kacetla pak nevyzrál ani Hudáček a šance domácích na bodový zisk se zmenšovala. Více než dvě minuty před koncem třetiny tak liberečtí odvolali Willa z branky a začala dlouhá power-play. Po chybě Dernera ale Sýkora definitivně pojistil vítězství Pardubic.

2. kolo hokejové extraligy:

Bílí Tygři Liberec - HC Dynamo Pardubice 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Miromanov (Rolinek, Marosz), 59. P. Sýkora. Rozhodčí: Hejduk, Veselý - Komárek, Lučan. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:1. Diváci: 5762.

Liberec: Will - Derner, Stříteský, Šmíd , Doherty, Ševc, Havlín - Lenc, P. Jelínek, Ordoš - Bulíř, L. Hudáček, M. Kvapil - Valský, Redenbach, Lakatoš - Teplý, J. Vlach, L. Krenželok. Trenéři: Pešán a Augusta.

Pardubice: Kacetl - Čáslava, Trončinský, Budík, Hrabal, Wishart, Miromanov, Holland - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - T. Svoboda, Bubela, S. Treille - Mandát, Poulíček, Perret - M. Kratochvil, Dušek, Vondráček. Trenéři: Holaň, P. Marek a Janecký.

Ohlasy trenérů:

Filip Pešán (Liberec): "V celém utkání se nám nedařily přesilové hry. Hrajeme složitý hokej, který jsme předváděli i v Plzni. Takový zpočátku sezony nemá šanci na úspěch. Doufám, že dva zápasy stačily k tomu, abychom si uvědomili, že v jednoduchosti je síla. Bez bojovnosti a nasazení ani s dobrým týmem, který máme v kabině, nemáme šanci vyhrát jakýkoliv zápas."

Miloš Holaň (Pardubice): "Porážka s Vítkovicemi na nás nezanechala stopy a přijeli jsme sem s čistou hlavou. Založili jsme to na poctivé obraně a výborném systému. I když nás v některých fázích možná Liberec zatlačil, podržel nás vynikající Kacetl. V první třetině, kdy jsme byli pod tlakem, nám stačila jedna šance, abychom šli do vedení. Možná trošku zklamáním jsou pro mě přesilové hry, kdy jsme mohli vedení navýšit, na druhou stranu jsme dobře odpracovali oslabení a týmovým duchem jsme utkání dobojovali do vítězného konce. Takovým výkonem jsme se prezentovali i loni od konce sezony, takže doufám, že i naši noví hráči pochopili, o co nám jde. Jedině taková cesta vede k vítězství."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články