Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jágr Spartu nevyloučil: Šance tady je, ale musí to dávat smysl pro všechny strany

Spojení Jaromír Jágr a Sparta Praha přece jen nemusí být hokejové sci-fi. Legendární kladenský útočník při příležitosti představení projektu Winter Classic naznačil, že by skutečně mohl v nadcházející sezoně obléknout i dres pražského klubu při střídavých startech. Zatím ale podle jeho slov převládá řada otazníků a případná dohoda bude závislá na zdravotním stavu.

Jaromír Jágr
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Sparta? Nemám nic konkrétního, co k tomu říct. Všechno záleží na tom, jak se budu cítit a kdy začnu hrát. Z toho bychom měli vycházet. Věřím, že nastoupím co nejdříve. Když se budu cítit dobře, pak pravděpodobně dojde k jednáním, co dál," řekl Jágr na tiskové konferenci v Praze k akci Winter Classic, která se chystá ve Špindlerově Mlýně.

Osmačtyřicetiletý majitel prvoligového Kladna uvedl, že jeho hokejovou budoucnost může ovlivnit spousta faktorů. "Hlavně moje zdraví a také, jak budu připravený, protože chci být v nejlepší kondici, v jaké můžu být. Další vlna koronaviru, kolik bude moct chodit diváků... Proto si myslím, že je zbytečné o těch věcech mluvit," prohlásil Jágr.

Je nám líto, video expirovalo.
Špindlerův Mlýn bude hostit Winter Classic, v akci bude i Jágrovo Kladno

"Když bude všechno stoprocentní, tak ta šance tady je. To nebudu zastírat, ale všechno musí zapadat do sebe, aby to dávalo smysl pro všechny strany. Je ale zbytečné o něčem jednat, když nic moc nevíme. A otázek je spousta," doplnil Jágr.

Jágr o přípravě a motivaci do dalších let:

"I já ale k životu potřebuju určitou motivaci. A 'Špindl', návrat do extraligy, hrát v padesáti letech, to jsou pro mě cíle a záchytné body, abych se dokopal k tomu, že se dokážu připravit. Člověk by si takové cíle měl dávat. Když je nemáš, jsi ztracený v kruhu, kde já být nechci."

"Bavili jsme se o tom tady před tiskovou konferencí a Jarda říkal, že neví, jestli bude hrát a v jakém bude stavu, takže bych to nechala jako otevřené téma. Uvidíme, jak se bude cítit. Jsou tam další okolnosti, o kterých se bavíme," konstatovala generální manažerka Sparty Barbora Snopková Haberová.

Jágr prý shodil dvacet kilo

Za současných okolností a omezení by do O₂ areny mohlo maximálně 3000 diváků. "Řeší se, co a jak od začátku extraligy. Hlavně záleží na stavu Jaromíra Jágra. Vypadá i hubeně, říkal, že shodil dvacet kilo. Uvidíme, jak se bude cítit a jak se domluvíme. Nic konkrétního není. Neseděli jsme u stolu a nebavili jsme se o tom jinak," uvedla Snopková Haberová.

Jágr o aktuálním stavu:

"Vše bude záležet na tom, jak rychle se do formy dostanu, protože moc času na přípravu jsem neměl. Skončili jsme v březnu, dá se říct, že začínám od nuly. Pro mě je to docela dlouhá pauza, ale věřím, že se do toho postupně dostanu," řekl. V pauze se snažil hlavně udržet váhu. "Byl to můj problém v posledních letech. Dá se říct, že se mi to jakž takž povedlo," dodal.

Spartě se v návštěvnosti dlouhodobě daří. Za poslední sezonu vytvořila doma rekordní průměr 10 330 diváků na zápas. Jágrův příchod by za normálních okolností bez restrikcí spojených s koronavirem mohl přinést jeho další vylepšení.

"Chceme konkurovat zábavě tady v Praze. Je to těžké a jsme na sebe za ten rok hrdí, že se podařilo překročit deset tisíc diváků a jsme osmý nejnavštěvovanější klub v Evropě," uvedla Snopková Haberová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články