Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hradec promrhal tříbrankový náskok, Zlín dokonal obrat v nájezdech

Hradec Králové podruhé za sebou prohrál před vlastními příznivci. Tentokrát se Zlínem, přestože ve 22. minutě vedl už 3:0. Berani se totiž nevzdali, v základní hrací době dokázali srovnat skóre, následně byli úspěšnější v samostatných nájezdech a ukončili sérii čtyř nezdarů v řadě. Na pozice zaručující předkolo play-off nicméně ztrácí z jedenáctého místa už pět bodů.

Utkání Hradec Králové - Zlín
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Duel začal velkým tlakem domácích. Už po devíti vteřinách byl v šanci faulován Chalupa a Hradec získal přesilovku. Byť ji neproměnil, odehrál ji ve velkém tempu. Možnosti měli Zámorský, Smoleňák a také Filip Pavlík. Gólman Kašík byl vždy na místě.

Chvíli po početní výhodě už Hradec skóroval. Kukumberg projel z vlastního pásma až do třetiny hostů a přihrál z pravé strany před bránu, kde se prosadil zadák Linhart. Domácí celek na ledě vládl, což se potvrdilo i v 10. minutě. Znovu se předvedl Kukumberg, jenž se po levé straně dostal až před Kašíka a překonal ho.

"Těch 0:2 bylo ještě dobré... Byli jsme všude pozdě, nedůrazní. Po gólu na 2:3 už to ale bylo dobré, dokázali jsme si vytvořit tlak, ze kterého jsme nakonec i vyrovnali. Na jednu stranu musíme být rádi za dva body, na druhou to byl zasloužený obrat, nevzdali jsme to," řekl útočník Pavel Sedláček.

Rovněž druhá třetina začala pro favorita dobře. Nejlepší střelec Hradce Vincour si vzal puk u zadního mantinelu a drze se dostal před Kašíka, jehož překonal šikovným bekhendem. Ve 22. minutě se zdálo, že je o vítězi rozhodnuto.

Jenže hosté se vzepřeli. Najednou byli mnohem kousavější. V 28. minutě jim navíc pomohl domácí kapitán Graňák, jenž chyboval v rozehrávce. Jeho kiksu využil Pavel Sedláček, jenž s mírnou tečí bránícího hráče trefil horní roh Maxwellovy brány.

"Chtěl jsem jenom vystřelit na bránu, puk se trochu otřel o soupeřova obránce a zapadlo to tam. Jak říkám, prvotně jsem chtěl trefit branku, protože pak je větší pravděpodobnost, že z toho bude gól," uvedl Sedláček.

V 35. minutě se Zlín dostal ještě více na dostřel. Při přesilovce sice neuspěl, ale krátce po ní už ano. Prosadil se Okál, jenž dorazil Žižkovu ránu. Poté znovu přidal Mountfield. Stoprocentní příležitost měl při hře čtyři na čtyři Chalupa, jenže selhal.

Třetí třetina byla vyrovnaná. Hrálo se o to, zda Hradec rozhodne, nebo Zlín vyrovná. Obě mužstva měla šance. Kukumberg nachystal výbornou pozici Rákosovi, jenže ten netrefil branku. Na druhé straně Fořt v přesilovce nejprve zvolil místo střely přihrávku a chvíli poté vypálil z pravé strany vedle.

Nakonec to v 58. minutě vyšlo Zlínu. Z levého kruhu se přesně do šibenice trefil Valenta. Zlín tak srovnal už prakticky ztracený duel a dostal ho do prodloužení. V něm nejprve mohl rozhodnout Šlahař, ale zblízka netrefil. Největší hradeckou šanci měl 32 vteřin před koncem Radovan Pavlík. Obral obránce, jel sám na bránu a byl faulován. Rozhodčí však trestné střílení nenařídili.

Rozhodující samostatné nájezdy ovládl Zlín. Hradci nepomohlo ani střídání gólmanů. Maxwella nahradil po třetí inkasované brance Pavelka. Ihned sice uspěl, ale Smoleňák poté nedal a zvítězili Berani. Vítěznou branku si připsal Popelka.

Mountfield Hradec Králové - PSG Berani Zlín 3:4 po sam. nájezdech (2:0, 1:2, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Linhart (Kukumberg), 10. Kukumberg (Rosandič), 22. Vincour (Cibulskis) - 28. P. Sedláček, 35. Okál (Žižka, Šlahař), 58. Valenta (Fořt, Anděl), rozhodující sam. nájezd Popelka. Rozhodčí: Hejduk, Bejček - Pešek, Špringl. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 4524.

Hradec Králové: Maxwell (od 4. nájezdu J. Pavelka) - Zámorský, Linhart, Graňák, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandič, Nedomlel - Smoleňák, Koukal, M. Chalupa - Vincour, Cingel, R. Pavlík - Paulovič, Bičevskis, Miškář - Lessio, Kukumberg, Rákos. Trenéři: T. Martinec, P. Svoboda a Krátoška.

Zlín: Kašík - D. Nosek, Freibergs, Řezníček, Žižka, Gazda, Valenta, Ferenc - J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš - Okál, Honejsek, Herman - Šlahař, Fryšara, Popelka - E. Kulda, Fořt, Anděl. Trenéři: R. Svoboda a Martin Hamrlík.

Ohlasy trenérů:

Petr Svoboda (Hradec Králové):  "V první třetině jsme dominovali. Měli jsme elán a pohyb, proto jsme vedli 3:0. Ve druhé třetině jsme ale odstoupili od naší hry. Nevím, přišlo mi to jako, že chceme vyučovat hokej. Nehráli jsme to, co po klucích chceme celou sezonu. Byly tam laxní fauly a snížení Zlína na rozdíl jedné branky. Ve třetí třetině jsme také měli šance, které jsme nevyužili. Pak přišel trest za laxnost ve druhé části. V prodloužení jsme se sice udrželi na puku, byla tam jedna vyložená šance, ale nic z toho. V nájezdech byli lepší exekutoři soupeře."

Robert Svoboda (Zlín):  "Začátek utkání byl pro nás velice špatný. Prohrávali jsme souboje, byli jsme všude pozdě. Domácí dominovali. Vypadalo to, že půjde o jednoznačné utkání. Vrátili jsme se do hry šťastným gólem a využitou přesilovkou. Myslím, že to byl zlom. Hodně nás to povzbudilo, viděli jsme, že to nemusí být beznadějné. Nicméně v defenzivě jsme pořád měli problémy s pohybem a rotací domácích. Nakonec si ale s obrovským kusem štěstí odvážíme dva body, za které jsme rádi."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články