Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hradec Králové vyloupil Litvínov, v prodloužení rozhodl Lalancette

Až prodloužení muselo rozhodnout utkání na Zimním stadionu Ivana Hlinky. Hradec Králové v něm uspěl a vyhrál v Litvínově 3:2. V nastaveném čase dal vítězný gól Christophe Lalancette. Hosté vyhráli šestý z posledních sedmi zápasů. Verva prohrála potřetí za sebou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov – Hradec Králové

Do sestavy Mountfieldu se zařadil útočník Martin Novák z prvoligového Kolína. V úvodu zahrozil domácí obránce Šalda, Mountfield se pak bránil při Jankově trestu a po skončení přesilovky měl možnost na druhé straně Radovan Pavlík, který po průniku minul. Potom pálil z pozice mezi kruhy obránce McCormack a domácí gólman Godla zasáhl lapačkou.

Ve 13. minutě se dostali do vedení hosté, kteří už po osmi sekundách potrestali Demelovo vyloučení. Okuliar bekhendem nabil mezi kruhy Jerglovi, který zamířil přesně k pravé tyči. O minutu později mohl zvýšit náskok Filip Pavlík, ale trefil Godlův levý beton, další šanci hostů měl Okuliar.

Na přelomu první a druhé třetiny odolal Hradec Králové při McCormackově trestu, neuspěli dorážející Abdul ani Estephan. V závěru oslabení se dostal do úniku Radovan Pavlík, ale zakončoval už z úhlu. Potom ještě nebezpečně vypálil domácí Hlava.

Litvínov se ubránil při Zdráhalově trestu a v 26. minutě měl možnost smazat ztrátu v přečíslení Straka, Růžička však jeho střelu kryl. Vzápětí při tlaku Východočechů trefil Jergl horní tyč, v další šanci ztroskotal na Godlovi a po Lalancetteově střele pomohla domácím i levá tyč. Další možnost měl Okuliar.

Mountfield šance neproměnil a v 36. minutě udeřil Litvínov. Stránský našel z otočky bekhendem na pravém kruhu Zdráhala a ten ukončil 132 minut a tři sekundy trvající gólový půst Severočechů.

Za 90 vteřin už domácí vedli 2:1. Jaks našel na levé straně Hlavu, který zamířil do odkryté branky. Gólman Růžička totiž ztratil nůž na levé brusli a nemohl se přesunout.

"Upadl mu nůž. Mávnul tam na rozhodčího, ale bohužel to nepískl. On se nemohl přesunout, odrazit se z plastu prostě nejde. Zůstanete stát na místě, on se prostě nemohl hnout. Šlo to do prázdné branky a nemohl s tím nic dělat," řekl asistent trenéra Hradce Králové Petr Svoboda.

"Vím, že se to pár zápasů zpátky stalo gólmanovi soupeře a hra se přerušila. Tady rozhodčí říkali, že to bylo rychlé, tři vteřiny a pustili hru," doplnil Svoboda. Náskok mohli domácí hráči pojistit ve dvou přečísleních, ale Straka ani Estephan Růžičku nepřekonali.

Ve třetí třetině domácí bránili náskok a dlouho nepouštěli soupeře do šancí. Naopak v 48. minutě měl z přečíslení možnost Jaks, ale Růžičku nepřekonal. V polovině závěrečné části při hře čtyř proti čtyřem měl možnost vyrovnat Cingeľ, ale Godla zasáhl.

V 55. minutě z dalšího brejku domácích neuspěl proti hradeckému brankáři Hlava. V čase 55:01 našel Cingeľ na pravém kruhu Lva, který vyrovnal. Domácí vzápětí odolali při Sukeľově trestu a prodloužení neodvrátila ani Abdulova střela v 60. minutě. V nastavení si po Jerglově přihrávce našel ideální střeleckou pozici mezi kruhy Lalancette a rozhodl.

"Myslím si, že bod je pro nás málo. Bylo to těžké a vyrovnané utkání a rozhodly zase maličkosti. Bohužel ne v náš prospěch. Měli jsme spoustu šancí, abychom dali na 3:1 a mohli jsme být víc v klidu," prohlásil litvínovský útočník Nicolas Hlava.

"Pak tam byl obyčejně vyhozený puk, člověk by řekl, že z toho gól dostat nemůžeme. Ale myslím si, že tam byla chyba v komunikaci, špatně jsme si to pohlídali a dostali jsme bohužel gól," vrátil se Hlava k vyrovnání na 2:2.

33. kolo hokejové extraligy:

HC Verva Litvínov - Mountfield Hradec Králové 2:3 v prodl. (0:1, 2:0, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 36. P. Zdráhal (Š. Stránský), 37. Hlava (Jaks, Demel) - 13. Jergl (Okuliar, Blain), 56. Lev (Cingeľ), 63. Lalancette (Jergl). Rozhodčí: Pražák, Pilný - J. Svoboda, Hynek. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 4655.

Sestavy:

Litvínov: Godla - D. Zeman, Zile, Šalda, Freibergs, Jaks, Demel, Wesley - P. Zdráhal, M. Sukeľ, Š. Stránský - Abdul, Estephan, Kudrna - Hlava, Gut, P. Straka - Zygmunt, Jurčík, Havelka. Trenér: Mlejnek.

Hradec Králové: J. Růžička - McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík, Rosandič, P. Marcel - Lev, Cingeľ, Martin Novák - Okuliar, Pilař, R. Pavlík - Jergl, Lalancette, Perret - Z. Doležal, Štohanzl, Morong. Trenér: T. Martinec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články