Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hlava: Nevidím důvod, proč si nevěřit. V Brně jsme dvakrát vyhráli, můžeme i potřetí

Individuální chyby stály podle útočníka Nicolase Hlavy za jasnou porážkou Litvínova ve čtvrtém duelu čtvrtfinálové série extraligy s Kometou 1:5. Vedení 2:0 na zápasy z Brna se litvínovským hokejistům doma rozplynulo. Ale Hlava věří, že jeho tým v boji o první postup do semifinále od historického titulu v roce 2015 opět zabere.

Nicolas Hlava před brněnským brankářem Dominikem Furchem
zdroj: ČTK autor: Jan Šťastný

"Jedeme do Brna s tím, že jsme tam vyhráli dva zápasy. Jedeme tam vyhrát zas. Nevidím důvod, proč si nevěřit, že tam dokážeme vyhrát i potřetí," řekl Hlava.

"Rozbouraly nás první tři góly, byly to čisté námazy. Já měl taky asistenci na gól. Nahráli jsme jim na dva tři góly, zkušený tým si to v play-off už pohlídá. Co nám napadalo v Brně v druhém zápase, napadlo teď jim."

Základem pro úspěch v Brně bude vyvarovat se podobných chyb. "Byly opravdu velké. Na to si musíme dát pozor, poučit se z toho. Na druhou stranu prohry bolí, ale play-off je hezké v tom, že zápas skončil, hodíme ho za hlavu a další den přijdeme s čistou hlavou na zimák a připravíme se na další zápasy. Pořád je to otevřené si to s Brnem rozdat," podotkl Hlava.

Nemyslí si, že by doma Litvínov ztratil náskok v sérii kvůli přehnané euforii. "Nějaká tam byla, zase na druhou stranu jsme asi všichni věděli, že Brno nepřejedeme 4:0. Brno je furt favorit, my byli spokojení a šťastní, že jsme tam urvali dva zápasy. Chtěli jsme i doma, škoda, že se to nepovedlo první den, bylo to vyrovnané až do konce. My vyhráli dva tam, oni dva tady, jedeme dál," prohlásil Hlava.

Kometa podle něj oproti domácím zápasů změnila styl hry. "Bylo to od nich víc bojovné. Víc čekali na naše chyby s tím, že pak z nějakých brejků nám ujeli, měli šance, dávali góly. V tom byl asi největší rozdíl. Hráli chytře, ale my musíme taky. Nemůžeme dělat takové chyby jako dnes," apeloval.

Po čtyřzápasovém disciplinárním trestu se Litvínovu v neděli vrátí do sestavy obránce Janis Jaks, který je důležitou součástí přesilovek.

"Janis je pro nás ohromně důležitý a speciální týmy jsou v play-off taky důležité. Uvidíme, koukneme na to. Pořád je na čem pracovat, zlepšovat se ve všech věcech," dodal Hlava.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články