Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Flek hattrickem rozhodl o důležité výhře nad Českými Budějovicemi. Věřím, že to byl odraz ode dna, říká

Prvním hattrickem v brněnském dresu se reprezentační útočník Jakub Flek postaral o výhru svého týmu nad Českými Budějovicemi 5:2 a přerušení série čtyř utkání bez bodu. Rychlé křídlo věří, že tato výhra bude pro tápající Kometu odrazem ode dna.

Jakub Flek skóruje proti Českým Budějovicím
zdroj: ČTK autor: Patrik Uhlíř

"Tomuto vítězství přikládáme obrovskou váhu. Všichni víme, jak jsme na tom byli v tabulce, koukáme okolo sebe a bereme to jako hrozně důležité tři body," řekl Jakub Flek.

V základní části to byl jeho první hattrick v extralize. "Jeden jsem dával v karlovarském dresu Pardubicím, ale to bylo podle mě v play-out," lovil v paměti hráč, který před sezonou přestoupil do Komety právě z Karlových Varů.

Brno nastupovalo do duelu po čtyřech prohrách a jeho hra i přes tříbodový zisk nebyla ideální. "Ale zlepšení jsem tam viděl. Každý dodržoval, co měl, pohlídali jsme – až na jednu výjimku – jejich přesilovky. Byli jsme pevnější do obrany a konečně nám tam nenapadalo tolik gólů jako v předchozích zápasech," poukázal třicetiletý útočník na dvě pětibrankové prohry v Praze a Karlových Varech.

Kometa výhrou opustila předposlední místo, které po základní části znamená konec sezony. "Omílali jsme v kabině známé klišé, že se konečně musíme zvednout. Věděli jsme, že se z toho musíme vyhrabat sami. Věřím, že toto byl odraz ode dna. Jednou to přijít muselo a snad je to cesta k lepším zítřkům. Sezona je ještě dlouhá a můžeme to ještě celé zachránit," dodal Flek.

Po zápase si užil děkovačku od fanoušků a vracel jim velké množství kšiltovek naházených na led na počest jeho hattricku.

"Musím jim poděkovat. Není to pro ně lehké, podporovat nás, když se tak nedařilo. Byl to impulz pro nás i pro ně. Potřebujeme je a snad jsme si je získali zpět a oni nás poženou. Teď je budeme potřebovat," poznamenal.

V pátek jede Brno na led posledního Kladna. "Budu se opakovat, teď musíme zabrat s každým soupeřem. I kdyby na nás přijeli New York Rangers. Musíme vyhrávat za každou cenu a proti komukoliv. Do každého utkání musíme jít s tím, že budeme padat po hubě," dodal Flek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články