Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Extraligového nováčka z Budějovic asi posílí Čiliak

Hokejisty Českých Budějovic by měl podle Deníku Sport posílit zkušený slovenský brankář Marek Čiliak, který momentálně působí v Brně. Majitel a trenér Komety Libor Zábranský v minulých dnech naznačil, že jeden z dvojice Karel Vejmelka - Marek Čiliak ambiciózní klub opustí, a podle všeho to bude starší z nich.

Marek Čiliak
zdroj: ČTK autor: David Taneček

České Budějovice v uplynulé sezoně spoléhaly na brankáře Milana Kloučka a Jana Strmeně, kteří Motoru pomohli k návratu mezi elitu.

Zatímco Strmeň již podepsal novou smlouvu, Klouček se vrací do mateřských Pardubic. "Sháníme kvalitního brankáře. Takového, který bude jedničkou v extralize," uvedl již dříve generální manažer Jihočechů Stanislav Bednařík.

Nyní vše nasvědčuje tomu, že Motor se domluvil s Brnem a získá Čiliaka. Dohodu ale zatím nikdo oficiálně nepotvrdil. "Není to oficiální, nemohu to komentovat," sdělil Čiliak. Podobně se vyjádřil i Bednařík.

Sport
zdroj: ČT4

Jisté je, že Vejmelka a Čiliak spolu v Brně působit nebudou. "Po sportovní stránce si nemůžeme dál dovolit, aby se střídali Karel Vejmelka s Markem Čiliakem. Není to pro ně komfortní. Čilo už loni hostoval ve Zlíně, aby oba zůstali vytížení. Počítáme s jasnou jedničkou a jistou dvojkou," uvedl šéf Komety Zábranský.

Čiliak, který ve čtvrtek oslaví 30. narozeniny, pomohl Kometě k zisku dvou mistrovských titulů. Odchovanec Zvolena, který do Brna přišel již v mládežnickém věku, odchytal v extralize 295 zápasů s průměrem 2,30 inkasované branky na utkání a úspěšností 91,62 procenta. V 31 duelech udržel čisté konto. V letech 2018 a 2019 se představil na mistrovství světa.

Je nám líto, video expirovalo.
Budějovice jdou do extraligy, ale oslavovat ve velkém nemohou
Zdroj
ČT sport, ČTK, Deník Sport, MfD

Hlavní zprávy

Nejčtenější články