Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

SOUHRN 42. KOLA: Pardubice míří za prvenstvím v základní části, trápení Třince pokračuje

Pardubice vedou deset kol před koncem extraligu už s náskokem 12 bodů před Vítkovicemi. Dynamo otočilo domácí duel s Plzní, zatímco Ostravané po nepovedené třetí třetině podlehli 2:5 Hradci Králové. Pokračuje trápení Třince, obhájce titulu neuspěl v Karlových Varech a ztratil už páté utkání v řadě. Kometa zvládla i druhý důležitý zápas se soupeřem ze dna tabulky a po vítězství 3:0 v Kladně uniká starostem o udržení. Na předposlední místo se kvůli prohře 1:5 v Liberci propadl Litvínov, protože České Budějovice udolaly Mladou Boleslav v prodloužení.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary – Třinec

Karlovy Vary po sedmi letech porazily doma Třinec v základní hrací době

Energie poprvé od prosince 2015 proti Třinci doma naplno bodovala, v tabulce je ale i nadále jedenáctá. Oceláři prohráli popáté za sebou, udrželi se ale na čtvrtém místě.

Domácí byli od první minuty výrazně střelecky aktivnější, prosadil se ale až v polovině zápasu dorážkou v přesilovce Gríger. Ve 37. minutě si Kohout dojel vlastní střelu a překonal Mazance podruhé.

Oceláři se snažili utkání zdramatizovat a v 50. minutě pohotový Chmielewski snížil. Místo dalšího tlaku úřadujícího mistra ale o dvě minuty později našel Beránek prudkou přihrávkou u levé tyčky volného Černocha a hosté pak ještě jednou inkasovali při power play.

Energie Karlovy Vary – Oceláři Třinec 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 31. Gríger (Koffer, Hladonik), 37. Kohout (Jiskra), 52. Černoch (O. Beránek, Huttula), 59. Hladonik (Gríger) – 50. Chmielewski (Hrehorčák, M. Roman). Rozhodčí: Pražák, Květoň – Gerát, Hynek. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. Diváci: 3179.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice – Hradec Králové

Hradec Králové závěrečnou kanonádou otočil zápas ve Vítkovicích

Vítkovice prohrály čtvrtý z posledních pěti domácích duelů i přesto, že vedly už 2:0. Hradec Králové však závěrečnou smrští a čtyřmi góly během šesti minut otočil zápas ve svůj prospěch. Vítěznou trefu zaznamenal v 56. minutě Jakub Lev, branku a dvě asistence si v klíčových momentech připsal Jan Eberle.

"První třetina byla super, celý tým šlapal, jak má. Potom to ale začalo, jako proti Litvínovu, nedohrávání soubojů a každý si hrál svoje," řekl útočník Vítkovic Marek Kalus.

HC Vítkovice – Hradec Králové 2:5 (1:0, 1:1, 0:4)

Branky a nahrávky: 8. Kalus (Raskob, Roberts Bukarts), 26. Roberts Bukarts (Mueller, Koch) – 28. Kalina (Perret), 54. Eberle, 56. Lev (Eberle), 60. Cingel (Eberle, Blain), 60. Jergl (Lalancette, Perret). Rozhodčí: Kika, Stano – Rampír, Rožánek. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 4955.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice – Plzeň

Dynamo předvedlo proti Plzni obrat v průběhu čtyř minut

Plzeň vedla na ledě vedoucích Pardubic, ale náskok neudržela. Západočeši dokázali otočit průběžný výsledek z 0:1 na 2:1, jenže domácí skóre obrátili ve druhé třetině v rozmezí 36. a 39. minuty třemi góly. Závěrečné snížení Adriána Holešinského na 3:4 už další drama nenabídlo.

Souboji předcházel ceremoniál, při kterém bylo slavnostně vyvěšeno číslo 37, s nímž hrál za Pardubice útočník Petr Sýkora. Východočeský klub navždy vyřadil toto číslo ze své sady.

Dynamo Pardubice – HC Plzeň 4:3 (1:2, 3:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 5. T. Zeman (Poulíček, D. Musil), 35. Vondráček (A. Musil, Mandát), 38. Cienciala (Hyka, J. Kolář), 39. Košťálek (T. Dvořák, T. Zohorna) – 8. Baránek (Schleiss), 10. Schleiss (Suchý), 56. Holešinský (Kodýtek, Kaňák). Rozhodčí: Pražák, Kika – Lederer, J. Ondráček II. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 9867.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání České Budějovice – Mladá Boleslav

České Budějovice otočily zápas proti Boleslavi, rozhodl Štencel

Motor po výhře 5:4 v prodloužení bodoval v domácím prostředí počtvrté za sebou. Domácí si vynutili prodloužení druhým gólem Martina Hanzla v čase 59:59, v 63. minutě rozhodl Jan Štencel. Bruslaři tak venku prohráli podeváté za sebou.

"Před prvním gólem trošku zaváhal gólman soupeře. Nejspíš si myslel, že má puk pod sebou, ale byl před ním. Já jsem to jen dobruslil a doklepnul do prázdné branky. V druhém případě vystřelil Milan Gulaš na branku a mě to jen kleplo do hokejky. Dva šťastné góly," řekl Hanzl.

Motor České Budějovice – BK Mladá Boleslav 5:4 v prodloužení (0:1, 2:0, 2:3 - 1:0)

Branky a nahrávky: 24. Koláček (Chlubna, Tomeček), 36. Vondrka (Gulaš, Hovorka), 57. M. Hanzl (Šenkeřík), 60. M. Hanzl (Gulaš, Pech), 63. Štencel (M. Hanzl) – 11. Lunter (Dvořáček), 45. Lintuniemi (Přibyl, Dvořáček), 54. Šťastný (Bičevskis, J. Stránský), 56. Bičevskis (Šťastný, J. Stránský). Rozhodčí: Šindel, Hribik – J. Svoboda, Špůr. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváci: 5377.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec – Litvínov

Liberec porazil Litvínov a je už pátý, hosté klesli na předposlední místo

Všechny předešlé tři vzájemné zápasy končily po základní hrací době nerozhodně 2:2, dnes ale měli Bílí Tygři duel pod kontrolou. Dvoubrankový náskok si vypracovali již v první třetině a nakonec porazili Litvínov 5:1.

Bílí Tygři Liberec – HC Litvínov 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. Flynn (A. Najman, Frolík), 20. Derner (Flynn), 34. Rychlovský (Ordoš, Kolmann), 45. Šír (Jelínek, Rychlovský), 57. Jelínek z trestného střílení – 39. Kudrna (Zile, Freibergs). Rozhodčí: Hradil, M. Sýkora – Zíka, Klouček. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:1. Diváci: 5613.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno – Brno

Brno vyhrálo v Kladně 3:0 a vzdálilo se Rytířům na devět bodů

Kometa měla už po první třetině na své straně dvoubrankový náskok a naplno bodovala podruhé za sebou. Poslední Kladno zdolali Jihomoravané ve vzájemných soubojích potřetí za sebou a vzdálili se jim na devět bodů. Brankář Komety Dominik Furch uhájil potřetí v sezoně čisté konto, vítězný gól dal obránce Jan Ščotka.

"Výborný týmový výkon, který byl podpořený výborným gólmanem. Každý aspekt toho zápasu jsme hráli zodpovědně a obětavě, za což jsme byli odměněni," řekl asistent hostujícího kouče Jaroslav Modrý.

Rytíři Kladno – Kometa Brno 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Ščotka (Flek, Pospíšil), 16. Okál (Holland), 38. Pospíšil (Kollár, Kučeřík). Rozhodčí: J. Ondráček, Hejduk – Lhotský, Hnát. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 3389.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články