Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dva góly v přesilovce, další v oslabení. Hradec uspěl na ledě Plzně

Hradec Králové po šesti letech dokázal zvítězit v základní hrací době na ledě Plzně. Hosté si dvěma trefami v první a druhé třetině vytvořili rozhodující náskok, když se dvakrát prosadili během početní výhody a jednou ve vlastním oslabení. Dvěma góly se při výhře 4:1 blýskl obránce Jérémie Blain, stejný počet asistencí si připsal Jakub Orsava. Domácí neprodloužili sedmizápasovou bodovou šňůru se třemi výhrami za sebou.

Utkání Plzeň - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Na začátku zápasu připravil Eberle přihrávkou šanci Budíkovi, gólman hostů Mazanec ovšem stačil skvěle zasáhnout. Ve čtvrté minutě nabídli domácí soupeři dvojnásobnou přesilovku a Smoleňák tečí Růžičkova nahození otevřel skóre.

"Narazili jsme na kvalitního soupeře. Těžko jsme se dostávali do šancí. Nějaké tam sice byly, ale nedokázali jsme je proměnit. Dvakrát nás potrestali v přesilovce, dostali jsme jeden gól i v jejich oslabení a dopadlo to, jak dopadlo. Dobře se na nás připravili. Musíme na to zapomenout a připravit se na pátek," nechtěl se už příliš vracet k neúspěchu útočník Indiánů Jan Eberle.

"Nějakým gólem bychom se trochu do toho zápasu dostali. Hradec hrál ale jednoduše, rychle nám vyndával puky ven ze třetiny. Nepotřebovali se při svém vedení nikam hnát a odehráli to kvalitně," dodal Eberle.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Hradec Králové

Hradečtí poté převzali iniciativu. Zachar sice z mezikruží minul, v 11. minutě ale Frodl propustil vinou zakrytého výhledu nahození Blaina z pravého kruhu.

Od další pohromy naopak plzeňský gólman uchránil svůj tým před první sirénou, když se stačil přesunout proti přesilovkovému voleji Koukala.

"Jsme spokojeni se ziskem tří bodů z Plzně, moc týmů si je odsud neodváží. Plzeňští sice mají obrovskou marodku, ale i tak nás v minulém vzájemném zápase vyučili. Jsme rádi, že jsme jim to mohli vrátit," připomněl útočník Hradce Jakub Lev porážku 1:5.

Do prostřední části vstoupili aktivněji domácí, ve 26. minutě jim však ve vlastním oslabení ujel Zachar a bekhendovým zakončením zvýšil na 3:0.

Indiáni se přesto dál tlačili dopředu, Mazanec ale zlikvidoval šance Stříteského s Budíkem a po polovině utkání Gulaš z otočky trefil pravou tyč.

Naopak ve 36. minutě hráči Mountfieldu rychle využili početní výhodu čtyři na tři, když se prosadil Blain svižnou střelou zápěstím.

Třetí třetina se dohrávala spíše už jen z povinnosti. Hosté v poklidu kontrolovali svůj náskok. Navíc Smoleňák ještě přestřelil z bezprostřední blízkosti branku Pavláta, jenž nahradil Frodla.

Jejich protějšek Mazanec přišel o neprůstřelnost ve 47. minutě, kdy Suchý svůj únik zakončil střelou k levé tyči na konečných 1:4.

HC Plzeň - Hradec Králové 1:4 (0:2, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 47. F. Suchý (P. Straka, Eberle) - 4. Smoleňák (V. Růžička ml., Orsava), 11. Blain (Kelly Klíma), 26. Zachar (Koukal), 37. Blain (Lev, Orsava). Rozhodčí: Mrkva, Micka - J. Svoboda, Špringl. Vyloučení: 8:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1.

Plzeň: Frodl (41. Pavlát) - Vráblík, L. Kaňák, Stříteský, V. Lang, Jiříček, Budík, Kvasnička - Gulaš, Kodýtek, M. Lang - Eberle, F. Suchý, P. Straka - Pour, F. Přikryl, Rob - Malát, Slanina. Trenér: Čihák.

Hradec Králové: Mazanec - Blain, Nedomlel, Pilař, F. Pavlík, Šalda, Čáp, Gaspar - Orsava, Koukal, Kevin Klíma - Kelly Klíma, V. Růžička ml., J. Sklenář - Smoleňák, Cingel, Perret - Lev, Morong, Zachar. Trenér: V. Růžička st.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články