Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Devětatřicet minut jsme byli lepším týmem, litoval Král porážky v derby

Převaha v prvních dvou třetinách vyšla naprázdno. Pardubice prohospodařily v duelu s Hradcem Králové v 8. kole extraligy náskok 2:0 a nakonec podlehly ve východočeském derby 2:5. Dynamo tak ztratilo nejen dobře rozehraný zápas, ale také výhodu v tabulce. Hradečtí totiž soupeře přeskočili o dva body a jsou celkově druzí.

Diskuze pardubické lavičky v čele s trenérem Richardem Králem s hráči
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Klíčový moment přišel v poslední minutě druhé třetiny. "Prvních devětatřicet minut jsme byli jednoznačně lepším týmem. Měli jsme hodně šancí, ale hodně střel šlo mimo, což byla škoda. Samozřejmě nás pak nahlodal inkasovaný gól, který padl čtyřicet vteřin před koncem druhé třetiny," pronesl trenér poražených Richard Král.

Ano, jeho tým do té doby vládl. Proti němu však stál brankář Štěpán Lukeš, jenž stejně jako ve středečním střetnutí s Třincem podal unikátní výkon. Tentokrát to bylo podobné. "Ze začátku jsme byli nervózní. Nepohybovali jsme se dobře," přiznal Kelly Klíma, jenž byl po utkání vyhlášen nejlepším hráčem Hradce. Aby ne, když dal vítěznou branku. Trefil se tečí a posunul skóre na 3:2.

Hradec tak udeřil dvakrát během 15 sekund a otočil stav. "Nakopl nás přesilovkový gól Jeremieho Blaina v přesilovce, po němž jsme vyrovnali na 2:2. Jsem rád, že jsme derby vyhráli. Fantastičtí byli i naši fanoušci," ocenil Klíma.

"Nemůžeme se koukat na to, jak Hradec hraje. My jsme přestali hrát už po prvním gólu," láteřil pardubický útočník Patrik Poulíček.

"Ještě jsme vstřelili druhý gól, který nás trochu uklidnil, ale postupně jsme přestali forčekovat a ustoupili jsme od aktivní hry, která nám přinášela úspěch v předchozích zápasech. Nedovedu si to vysvětlit. Musíme hrát koncentrovaně celých šedesát minut," doplnil Poulíček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články