Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Čtyři góly za jedenáct minut a bylo rozhodnuto. Vítkovice přehrály Motor

Vítkovice vyhrály ve 45. kole extraligy nad posledními Českými Budějovicemi 5:3. Rozhodla druhá třetina, ve které domácí nasázeli soupeři čtyři góly během jedenácti minut. Hostující Miroslav Holec dvěma góly v závěru už pouze zkorigoval.

O ideální vstup Vítkovic do utkání se postaral už po 85 sekundách Kalus, který zavezl puk do pásma a pak střelou zpoza obránce po ledě překvapil brankáře Čiliaka.

Motor se ale brzy inkasovaným gólem nedal zlomit a vyrovnal zásluhou Voženílka, který ve 12. minutě individuálně vyřešil s klidnou hlavou brejk v přečíslení a Svobodu si vychutnal blafákem místo očekávané přihrávky lépe postavenému spoluhráči.

Domácí rozhodli zápas ve druhé části, která se odehrála zcela v jejich režii. Radost z druhého gólu v přesilovce jim sice vzal videorozhodčí, ale náladu v pokračující hře pět na čtyři Ostravanům zakrátko spravil Mikyska, který z postupného útoku zavěsil ranou z mezikruží.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - České Budějovice

Kluziště jako s kopce

Pak se utkání stalo hladkou záležitostí Vítkovic, které převahu vyjadřovali dalšími góly. Po podobné kombinaci se prosadil ve 29. minutě Krenželok a přesně o dvě minuty poté ztrestal českobudějovický kiks v rozehrávce Dej, jemuž ideálně nabil Gewiese.

Hrálo se na jednu branku, hosté nevěděli, kam dříve skočit. Mikyska vzápětí orazítkoval tyčku, a tak pátou branku přidal až v 36. minutě Černý střelou od modré čáry a byla to jeho první extraligová trefa. Další gól mohl přidat znovu Mikyska, ale rozhodčí u videa podruhé v utkání zásah Vítkovic neuznal.

"Druhá třetina byla šílená, takto vstoupit do druhé třetiny... Moc jsem to nepochopil, jestli jsme hráli tak špatně, nebo oni tak dobře. Ale tyhle výpadky se nám stávají často. Zaslouženě jsme dostali góly," přiznal Čiliak.

V závěru vítkovická palba utichla, po ráně Pyrochty však Čiliakovi musela pomoci znovu tyčka. Jediným střelcem posledního dějství se stal českobudějovický Holec, který v přesilovce proměnil Doležalovu přihrávku. A 53 sekund před koncem už při power-play zmírnil porážku Motoru na přijatelný rozdíl.

HC Vítkovice Ridera - Madeta Motor České Budějovice 5:3 (1:1, 4:0, 0:2)

Branky a nahrávky2. M. Kalus (Koch), 25. J. Mikyska (Svačina), 29. L. Krenželok (Lakatoš), 31. Dej (Gewiese), 36. R. Černý (Dej) - 12. D. Voženílek, 47. Holec (Z. Doležal, Slováček), 60. Holec (D. Voženílek, Jonák). Rozhodčí: Šír, Úlehla - Kis, Lučan. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. Bez diváků.

Vítkovice: M. Svoboda - Gewiese, Galvinš, L. Kovář, Pyrochta, Koch, R. Černý - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - Irgl, J. Mikyska, Svačina - M. Kalus, Flick, Mallet - Schleiss, Dej, Fridrich. Trenér: Holaň.

České Budějovice: Čiliak - Plášil, Vydarený, Slováček, Štencel, Lytvynov, Kubíček - P. Novák, Toman, M. Beránek - Holec, D. Voženílek, Jonák - Z. Doležal, R. Přikryl, Karabáček - M. Novák, Gilbert, Alderson - od 41. Ville. Trenér: Prospal.

Radek Philipp (Vítkovice): "Utkání rozhodla druhá třetina, kdy jsme byli velmi aktivní. Rychle jsme otáčeli hru, vytvořili jsme si spoustu šancí a vytěžili z nich čtyři góly. První ani třetí část z naší strany naopak nebyly ideální. Udělali jsme spoustu faulů a měli zápas dohrát víc v pohodě. Ale jsme rádi za vítězství."

Václav Prospal (České Budějovice): "Ráz celého zápasu určil náš nepovedený vstup do druhé třetiny. Tam nám domácí utekli o čtyři branky a rozhodli. I když konečný výsledek je 5:3, tam to zavánělo debaklem."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články