Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chceme mužstvu dát impuls. Hledat trenéra na čtyři zápasy je nesmysl, řekl Šlégr ke své roli

Po necelém roce se vrací Jiří Šlégr na lavičku Litvínova. Ředitel klubu se společně s představenstvem rozhodli pro odvolání dosavadního trenéra Milana Razýma. Chemici na jedenáctém místě ztrácí po porážce s Kometou (3:4) čtyři kola před koncem základní části tři body na desátou Spartu, která má navíc zápas s Třincem k dobru.

Jiří Šlégr zdraví fanoušky
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

"Jsme v situaci, kdy jsme po (reprezentační) přestávce z šesti zápasů získali čtyři body, což není dobré. Máme čtyři zápasy do konce a chceme mužstvu do těch posledních zápasů dát impuls. Chceme se o to porvat," uvedl Šlégr.

Vedení Litvínova odvolalo hlavního trenéra Milana Razýma po nedělním zápase proti Brnu, které Verva prohrála 3:4 a připsala si třetí nezdar v řadě. Naplno Severočeši bodovali naposledy 3. února, od té doby získali jen čtyři body za dvě výhry v prodloužení.

"Každé odvolání trenéra je těžké rozhodnutí. Člověk si musí být opravdu jistý, že to je správně, ale postupem času může zjistit, že to tak třeba nebylo. Je to život hokejového trenéra, se kterým se každý trenér musí smířit. Když jsem Milana bral, tak jsem opravdu věřil, že tady s námi zůstane pár let, bohužel se to nepovedlo," řekl Šlégr.

Úvod Razýmova angažmá v Litvínově byl přitom úspěšný, tým vyhrál prvních šest zápasů a ještě po osmém kole vedl tabulku. Poté ale začal postupně klesat. A v poslední době kouč podle všeho ani ideálně nevycházel s hráči. "To, jestli si sedli nebo nesedli, musí vědět především oni," podotkl Šlégr, jenž si naplánoval setkání s hokejisty, na kterém si chtěl vyjasnit situaci.

Že Razýmovo odvolání "zařídili" hráči, ale Šlégr odmítl. "Nikdy nic takového z jejich úst nezaznělo, je to rozhodnutí vedení a představenstva. Hráči by rozhodně měli být profesionální a dodržovat to, co jim trenér naordinuje. V tomhle případě se to pravděpodobně nestalo, proč se to nestalo, musí vědět především oni," uvedl člen prestižního Triple Gold Clubu.

Vzniklou situaci chtějí Litvínovští analyzovat až po skončení sezony. Šlégr ale přiznal, že už bylo prakticky jisté, že by Razým tým v příštím ročníku nevedl.

"Kdybych k tomuto kroku nepřistoupil teď, tak bych k němu asi přistoupil po sezoně, takže jsem počítal s tím, že někoho hledat budeme. To tak je, ale tím si teď nebudu zatěžovat hlavu. Chtěl bych se věnovat tomu, co můžeme udělat pro to, aby naše hra byla více přímočará, více do brány, více jednoduchá. Uvidíme, jestli se nám povede hráče přesvědčit," uvedl Šlégr, jenž je přesvědčen, že Litvínov má kvalitní tým. "Ale nehrajeme kvalitní hokej," řekl.

Šlégr povede ve zbytku sezony mužstvo s dosavadním asistentem Radimem Skuhrovcem a sportovním ředitelem Josefem Beránkem. "Jako vždy na sebe beru zodpovědnost. Hledat trenéra na čtyři zápasy základní části je z mého pohledu i z pohledu představenstva nesmysl. Takže jsme učinili rozhodnutí, že na střídačku půjdu já," dodal Šlégr, jehož čeká obnovená premiéra na střídačce v pátek, kdy Litvínov přivítá extraligového lídra z Liberce.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články