Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

České Budějovice neudržely remízový stav a Litvínovu doma podlehly

Motor držel krok s Litvínovem ve 38. kole extraligy dvě třetiny, ale z utkání si nakonec neodnesl ani bod. Severočeši šli ve třetí třetině potřetí v zápase do vedení, ale na góly Tomáše Pospíšila a Viktora Hübla odpověděl jen Miroslav Forman, který upravil na konečných 3:4. Jihočeši vyšli počtvrté za sebou bodově naprázdno.

Litvínovský útočník Lukáš Žejdl padá v utkání proti Českým Budějovicím
zdroj: ČTK autor: Jan Homolka

Kouč domácích Prospal po předešlých nezdarech výrazně pozměnil sestavu. Chyběli v ní zranění Venkrbec a Christov, kterým skončila sezona, i Prokeš, který zamířil do první ligy. Poprvé naopak nastoupil Alderson, jenž přišel z Mladé Boleslavi.

"Minimálně do poloviny zápasu jsme byli horším týmem, prvních třicet minut jsme nepředvedli skoro nic. Nehráli jsme zdaleka tak dobře, jak bychom mohli hrát. Potom honíme výsledek na poslední chvíli," řekl Václav Prospal.

Zřejmě i díky změnám se Jihočeši dlouho hledali a k významnějším příležitostem se dopracovali až na konci první třetiny. Větší důraz v útoku vykazovali Severočeši, kteří mohli otevřít skóre již v 6. minutě, kdy se ocitl před Strmeněm osamocený Žejdl. Neuspěl však stejně jako později Helt, Jarůšek nebo Hübl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání České Budějovice – Litvínov

Také ve druhé části byli nebezpečnější hosté. Neujala se však střela Lukeše z mezikruží, gólem neskončil ani závar Hüblovy formace. Teprve ve 27. minutě se dostali Zdráhal s Jarůškem do přečíslení dva na jednoho a Zdráhal otevřel skóre.

Domácí však rychle odpověděli, o tři minuty později vyrovnal střelou od modré čáry Slováček. Ve 32. minutě ale hosté opět vedli, zasloužil se o to lotyšský obránce Balinskis, který poslal kotouč po ledě od modré čáry k pravé tyčce. Druhé vyrovnání zařídil Martin Novák, jenž dobruslil k odraženému puku a bez přípravy překonal Godlu.

Vedení Litvínovu vrátil v úvodu třetí části Pospíšil, jenž prostřelil Strmeně po rychlém protiútoku, který založil Hübl. Litvínovský kapitán poté ve 45. minutě pojistil vedení trefou z pravého kruhu při vyloučení obránce Štencela.

Domácí ale nerezignovali a snažili se vrátit do utkání. Plášil ale zamířil pouze do horní tyčky a ve vyložené šanci neuspěl Voženílek. Hosté reagovali oddechovým časem. Potom Jihočeši nevyužili přesilovku a více než dvě minuty před sirénou zkusili power-play, v níž tečí kontroval Forman. Host ze Sparty byl následně vyloučen a zkomplikoval Motoru snahu o vyrovnání. Přesto k němu byli domácí blízko, Slováček ale v oslabení nastřelil tyčku.

"Byl to těžký zápas, bojovný z obou stran, oba týmy si vzájemně nic nedarovaly. Většinu zápasu jsme odehráli solidně, ale zbytečně jsme si zkomplikovali závěr. Naštěstí nás podržel gólman," uvedl trenér Vervy Vladimír Országh.

38. kolo hokejové extraligy:

Madeta Motor České Budějovice - HC Verva Litvínov 3:4 (0:0, 2:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 30. Slováček (R. Přikryl, M. Novák), 37. M. Novák (R. Přikryl), 59. Forman (Doležal, Kubíček) - 27. P. Zdráhal (Jarůšek, M. Hanzl), 32. Balinskis (M. Látal, Petružálek), 43. Pospíšil (F. Lukeš, V. Hübl), 47. V. Hübl (Pospíšil). Rozhodčí: Mrkva, Kubičík - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Bez diváků.

České Budějovice: Strmeň - Plášil, Pýcha, Kubíček, Vydarený, Slováček, Štencel - Alderson, R. Přikryl, M. Novák - Z. Doležal, D. Voženílek, Forman - P. Novák, Toman, M. Beránek - Holec, Jonák, Karabáček, od 27. navíc G. Ville. Trenér: Prospal.

Litvínov: Godla - Irving, Ščotka, Balinskis, Cibulskis, Demel, Štich, D. Zeman - P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - Petružálek, Žejdl, M. Látal - Helt, Jícha, Zygmunt. Trenér: Országh.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články