Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Byli jsme poctiví a v závěru se nám to vrátilo, těšilo Willa. Se Spartou věří v podobný výkon

Tři body ho se spoluhráči dělí od zisku Prezidentského poháru. Hokejisté Liberce po dvou porážkách v řadě zabrali a v 51. kole porazili na svém ledě Vítkovice 3:1. Spolehlivým výkonem a 22 úspěšnými zákroky pomohl Bílým Tygrům k vítězství brankář Roman Will.

Liberecký brankář Roman Will
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Byl to klasický zápas s parametry play-off. Proti Vítkovicím je to vždy velká bitva, soupeř hraje velmi dobře a organizovaně do defenzivy. V brance pak má Patrika Bartošáka, kterého považuji za jednoho z nejlepších brankářů u nás. Jsme spolu kamarádi, ale vždy chceme jeden druhého porazit," řekl Will.

Ještě tři minuty před koncem utkání byl stav nerozhodný 1:1, Severočeši se navíc museli bránit v oslabení. Právě v něm ale rozhodli o svém vítězství, když se v čase 57:45 prosadil kapitán Petr Jelínek a 25 sekund před koncem pojistil vítězství Liberce trefou do prázdné branky Jaroslav Vlach.

"Neřekl bych, že se z oslabení stává naše zbraň. My jsme ale prostě byli tak poctiví, že se nám to všechno na konci zápasu vrátilo," radoval Will, jehož spoluhráči v sezoně dokázali v oslabení vstřelit již šest branek. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Vítkovice

"Nejdůležitější jsou vždy tři body a někdy k nim člověk dojde cestou, kterou chce. Jindy zase takovou, kterou si úplně nepřeje. Naše radost ale může být dvojnásobná. K vítězství a ke třem bodům jsme totiž došli cestou, kterou chceme a kterou jsme si dříve nastavili," uvedl Will.

Rodák z Plzně má v sezoně na svém kontě již 32 výher a v této statistice vévodí všem extraligovým brankářům. "Já jsem takový, že vážně žádné své statistiky nesleduji. Je to ale samozřejmě výborné číslo. Doufám, že do konce základní části ještě jedna výhra přibude a poté v play-off dalších dvanáct," přál si Will, který letos debutoval i v reprezentaci.

"Tohle není jen moje zásluha, podepsaní jsou pod tím úplně všichni. Ať už hráči, kteří pro mě dělají všechno možné a kolikrát riskují svoje zdraví, abych ten gól nedostal. Tak i trenéři a všichni lidi okolo. Já si toho všeho nesmírně vážím," uvedl k sezonní bilanci majitel extraligového stříbra z roku 2017.

Bílí Tygři se znovu přiblížili k vítězství v základní části extraligy a k zisku třetího Prezidentského poháru za poslední čtyři roky. Před druhým Třincem mají náskok dvou bodů, a tak jim k jistotě stačí v posledním zápase na ledě pražské Sparty získat bod.

"Nekoukáme se jaký máme náskok, Prezidentský pohár je pro nás tři body daleko. V pátek zkrátka chceme odehrát další dobré utkání a být tím Libercem, jakým jsme. Se Spartou jsou to vždy těžká utkání už jen proto, že hrajete se soupeřem, jehož jméno má stále velký zvuk a bohatou historii. Pokud ale navážeme na tento výkon, budeme pokorní a hrát pospolu, tak o nás nemám strach," dodal Will.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články