Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Bělohlavova obroda pokračuje. Dynamo si vyšláplo na lídra z Třince

Pardubice zatím pod koučem Radkem Bělohlavem fungují. Dokázaly to i proti silnému Třinci, který doma v 11. kole extraligy hráči Dynama porazily 5:2. Ze čtyř zápasů Bělohlav dovedl Východočechy ke třetí výhře. Pardubičtí v samém závěru vstřelili dva góly při třinecké hře bez brankáře. Oceláři vedou tabulku před Kometou už jen o skóre.

Johan Harju z Dynama si kryje puk proti Martinu Gernátovi z Třince
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Třinec působil od začátku zápasu živějším dojmem, ale výraznou střeleckou převahu nedokázal přetavit ve vedoucí gól. Dvakrát na Kacetla nevyzrál Hrňa a kotouč do sítě nedostal ani Michal Kovařčík. Pardubice po bázlivém startu nakopla střela Hovorky, kterou Kváča se štěstím vyrazil, a v závěru první části spálil stoprocentní možnost Blümel.

"Dokázali jsme přestát těžkou první třetinu a remízový stav byl v tu chvíli hodně osvobozující. Ráz zápasu pak určily naše dva góly na začátku druhé třetiny, které padly po tlaku do branky," popsal kouč Bělohlav.

Góly v Pardubicích začaly padat až po pauze. Harju se k vedoucí trefě dostal trochu se štěstím, když do sítě sklepl letící kotouč. "Je to pro nás důležitá výhra, navíc mám gól a asistenci, takže to byl skvělý večer. Tohle je přesně moje hra, celý život se motám kolem branky, cloním a dorážím, v tom je moje síla. Z prostoru kolem brankoviště také padá nejvíce gólů," podotkl švédský útočník Johan Harju.

Důraz v prostoru před brankou se Dynamu osvědčil a ve 24. minutě po pohotové dorážce zvýšil na dvoubrankový rozdíl Hovorka. Třetí branku mohl přidat Pochobradský, který pláchl po křídle, jenže branku o kousek minul.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Třinec

Oceláři se k tomu, aby přímo ohrozili Kacetla, pořádně nadřeli, i když času kolem jeho branky trávili dost. Nejblíže ke gólu tak byl po dlouhé době Vrána, jehož nahození z dálky málem proskákalo až do sítě. Důležitý kontaktní gól ještě před druhou přestávkou Třinec ale přece jen vstřelil. Ve 39. minutě si Dravecký na straně odcouval, a přestože mu střela z první nesedla, kotouč i tak skončil v síti.

Jenže hned zkraje třetí části pláchl Matýs a střelou nad lapačku vrátil Dynamu dvoubrankové vedení. "Upřímně říkám, že jsem to takto neplánoval. Najížděl jsem zleva, ale protože hraji zprava, tak to byl trošku nezvyk. Koukal jsem se na gólmana, když se otevřelo místo nad vyrážečkou, tak jsem to tam zkusil. V závěru jsme dobře bránili v boxu a nepouštěli Třinec do vyložených šancí. Hrozně si toho vítězství vážíme," prohlásil Matýs.

Dravecký vzápětí ve stoprocentní šanci minul branku. Ke kýženému gólu Ocelářům pomohla až přesilovka, ve které se po Vránově dobrém napadání trefil do horního rohu Marcinko.

Třinec vrhl všechny síly do útoku a Kváča musel vzadu hasit příležitosti Kousala a Kusého při přečísleních. Stejně pohotový byl ale i na druhé straně Kacetl, který zlikvidoval teč Kofroně i čistou gólovku Adamského. Při hře bez brankáře byl blízko vyrovnání Vrána, jenže puk až za čáru nedoklouzal. "V závěru jsme měli i štěstí, když byl Třinec blízko vyrovnávacímu gólu. Získali jsme parádní tři body," těšilo Bělohlava.

Naopak střelami do opuštěné branky pečetili pardubické vítězství Kousal a Mandát. "Klukům se nedá upřít snaha a bojovnost, ale pokaždé jsme z našeho tlaku inkasovali. Někde jsme propadli, při napadání nám chyběl třetí hráč a Pardubice z toho ujely ke gólu. Navíc jsme neproměnili spoustu šancí a nepomohli si ani přesilovkami," dodal asistent kouče Třince Marek Zadina.

11. kolo hokejové extraligy:

HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec 5:2 (0:0, 2:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 21. Harju (M. Látal), 24. Hovorka (J. Kolář, Harju), 43. O. Matýs (M. Machač), 59. R. Kousal (Mandát, J. Mikuš), 60. Mandát - 39. Dravecký (M. Kovařčík), 51. Marcinko (P. Vrána, M. Doudera). Rozhodčí: Hejduk, Bejček - Lučan, Kis. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6327.

Sestavy:

Pardubice: Kacetl - Holland, Eklund, Ivan, J. Kolář, J. Zdráhal, J. Mikuš, Hrádek - Tybor, R. Kousal, Mandát - Hovorka, Harju, M. Látal - Blümel, J. Kloz, Kusý - O. Matýs, Pochobradský, M. Machač. Trenéři: Bělohlav, Janecký a Čáslava.

Třinec: Kváča - Roth, Gernát, Krajíček, M. Doudera, D. Musil, Galvinš - M. Stránský, P. Vrána, Hrehorčák - Hrňa, Marcinko, Dravecký - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Kofroň, Polanský, Adamský - Hladonik. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články