Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Euforie i bída pokračují. Litvínov jasně přehrál Zlín

Litvínov - Hokejisté Litvínova i nadále kralují bez porážky extralize. V 7. kole porazila Verva mistrovský Zlín 5:1, ten naopak stále čeká na premiérový bodový zisk v sezoně. Severočeši opět potvrdili, že se jim daří v přesilových hrách, ve kterých třikrát skórovali. Gólem a třemi asistencemi se na výhře Litvínova podílel František Lukeš.

Radující se Litvínov
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Elitní formace Severočechů se ukázala již při svém prvním střídání, kdy Hübl nastřelil kotouč z hlouby pole, Lukeš se intuitivně rozjel na zadní mantinel, sebral puk a nebezpečně vypálil na Kašíka. Ten však byl od prvních chvil pozorný. V páté minutě našel Trávníček před brankou Majdana, jeho bekhendový blafák Kašík výtečně vystihl a zakročil lapačkou. Na druhé straně ohrozil Francouze kapitán Čajánek, ale litvínovský brankář vytěsnil puk ramenem.

V 13. minutě se prosadili domácí v početní výhodě. Kubát přiťukl puk Lukešovi, který se trefil přesně. Hosté mohli brzy srovnat krok, ale Francouz předvedl neuvěřitelný zákrok příložníkem, a sebral tak Köhlerovi jistý gól. V čase 19:45 se Severočeši prosadili podruhé a opět v přesilovce. Autorem branky byl Šrámek. Úvod druhé část příliš vzruchu nepřinesl. Až v polovině třetiny si vzal puk za brankou Hanzl, prokličkoval s ním až před Kašíka, ale do zakončení se po zákroku obránců nedostal.

Další šance si poté vypracovali aktivní Hübl s Lukešem, Kašíka ale nepřelstili. Zlín se připomněl v 35. minutě v přesilové hře, kdy prověřili Francouze Kotvan, Marušák a Köhler, ale domácí brankář svůj tým podržel. Nepřekvapil jej ani Vlach. Litvínov zvýšil náskok v 44. minutě, kdy Lukeš našel krásně rozjetého Hanzla, ten se dostal do nájezdu na Kašíka a perfektně provedeným bekhendovým blafákem skóroval.

V 50. minutě ujel hostujícím zadákům Majdan, ale Kašík jeho pokus zlikvidoval. Verva se opět prosadila v 51. minutě, když využila dvojnásobnou početní výhodu. Lukeš tak dlouho 'míchal' s kotoučem až našel Hübla, který bez problémů skóroval. Litvínov byl při chuti a Hübl to potvrdil svým druhým gólem v zápase. V závěru sebral Francouzovi možné druhé čisté konto v sezoně Okál, který využil zaváhání litvínovských hráčů.

HC Verva Litvínov - PSG Zlín 5:1 (2:0, 0:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 13. Lukeš (Kubát, Ručinský), 20. Šrámek (Hanzl, Martynek), 44. Hanzl (Lukeš, Pavlík), 51. Hübl (Lukeš, Kubát), 54. Hübl (Lukeš, Jánský) - 59. Okál (Kotvan). Rozhodčí: Turčan, Wagner - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 3:6. Využití: 3:0. Diváci: 5 011.

Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, Pavlík, Sklenička, Pavelka, Zeman, M. Beránek - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Ručinský - Majdan, Piroš, Trávníček - Písařík, Šrámek, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Brno: Kašík - Marušák, Řezníček, Žižka, Kotvan, Tesařík, O. Horák, od 49. navíc Valenta - Balaštík, Leška, Köhler - Okál, Čajánek, O. Veselý - Ondráček, Holík, F. Čech, od 35. navíc Roman Vlach. Trenéři: Rostislav Vlach a Jurík.

Miloslav Hořava (Litvínov): "Byl to vyrovnaný zápas, který rozhodly přesilové hry. My jsme je dokázali využít, kdežto Zlín ne, proto jsme získali tři body. Zlín měl ve druhé třetině při početní výhodě několik šancí, ale ubránili jsme to, několikrát i se štěstím."

Juraj Jurík (Zlín): "Věděli jsme, že Litvínov má v současné době velice dobrou formu. Většinu zápasů zlomil v přesilových hrách, my jsme se na to připravovali, ale přesto jsme stejně inkasovali. Od toho se odvíjelo celé utkání. Ve druhé části se hra srovnala, možná kdybychom dali kontaktní gól, hra by se srovnala. Ale při našem rozpoložení jsme neměli moc šancí. Po třetím gólu už bylo rozhodnuto a utkání se pouze dohrálo. Domácí po zásluze vyhráli."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články