Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Erbanová si poprvé zahraje na velké hokejové akci, dostala se do nominace na MS v Dánsku

Bývalá rychlobruslařka Karolína Erbanová je v nominaci na blížící se mistrovství světa hokejistek v Dánsku. Pro bronzovou olympijskou medailistku z roku 2018 půjde o první velkou akci v hokejové kariéře. Trenérka Carla MacLeodová povolala pro turnaj v Herningu a Frederikshavnu tři brankářky, sedm obránkyň a 13 útočnic.

Karolína Erbanová
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Devětadvacetiletá Erbanová, která se jako rychlobruslařka představila na třech olympijských hrách a v Pchjongčchangu získala bronz, byla blízko další účasti pod pěti kruhy, tentokrát jako hokejistka.

Do nominace na únorovou olympiádu v Pekingu se ale nakonec nedostala, když jako jedna z posledních vyřazených zůstala v roli náhradnice.

Mistrovství světa žen se odehraje na severu Evropy od 25. srpna do 4. září. České reprezentantky, které po olympiádě převzala bývalá kanadská reprezentantka po kouči Tomáši Pacinovi, se ve skupině B utkají postupně s hokejistkami Maďarska, Dánska, Německa a Švédska.

Nominace ženské reprezentace na MS v Dánsku:

brankářky: Klára Peslarová (Brynäs/Švéd.), Blanka Škodová (University of Minnesota-Duluth/NCAA), Viktorie Švejdová (SDE/Švéd.)

obránkyně: Pavlína Horálková (Krasnojarsk/Rus.), Dominika Lásková (Merrimack College/USA), Daniela Pejšová (Lulea/Švéd.), Klára Seroiszková (Göteborg/Švéd.), Tereza Radová (Leksand/Švéd.) Aneta Tejralová (Boston Pride/USA), Andrea Trnková (Příbram)

útočnice: Natálie Mlýnková, Kristýna Pátková (obě University of Vermont/USA), Karolína Erbanová (HPK/Fin.), Klára Hymlárová (St. Cloud State University/USA), Denisa Křížová (Minnesota Whitecaps/USA), Laura Lerchová (Skelleftea/Švéd.), Alena Mills (Brynäs/Švéd.), Kateřina Mrázová (Connecticut Whale/USA), Noemi Neubauerová (Colgate University/USA), Michaela Pejzlová (HIFK/Fin.), Vendula Přibylová (MODO, Švéd.), Agáta Sarnovská (AIK Stockholm/Švéd.), Adéla Šapovalivová (Příbram)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články